sindrom Down

Poți fi pro-alegere dacă nu ai dizabilități – dacă ai, nu mai ai dreptul să fii nicicum

cute-down-syndrome-baby1-640x426

TheLeadingEdge.com

Există oare ceva mai ipocrit decât ideologia pro-alegere care se pronunță pentru dreptul oamenilor de a ucide copiii nenăscuți, doar pentru faptul că aceștia urmează a se naște cu dizabilități sau diferit genetic față de noi, restul? (Rețineți că această mișcare se bazează pe „egalitatea drepturilor” femeilor, pretinzând că acestea sunt marginalizate fără existența avortului legalizat.)

O femeie din Irlanda, mama unui copil cu nevoi speciale și susținătoare a ideologiei pro-alegere, a vorbit despre așa-numitul „drept” de a alege ca viața unei ființe umane nenăscute să fie curmată din cauza dizabilităților acesteia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Iată ce a declarat ea:

„Nimeni nu are dreptul să facă pe altcineva să întrerupă o sarcină. La fel, nimeni nu are dreptul de a opri alte persoane de la a face alegerea care este potrivită pentru ei și situației lor.”

Ceea ce vrea de fapt să spună prin „alegerea care este potrivită pentru ei și situația lor” este: „opțiunea de a ucide o ființă umană deoarece are nevoi speciale sau dizabilități.”

Faptul că ea nici măcar nu poate vorbi deschis despre actul pe care îl aprobă, ar trebui să ne spună tot ceea ce ar trebui să știm despre adevărata sa natură – nimeni nu încearcă vreodată să mascheze actele de generozitate și iubire printr-un astfel de subterfugiu verbal

Din lista ei de indivizi și grupuri care nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus în această chestiune ea face o omisiune evidentă: însăși persoanele cu dizabilități cărora le este negat orice drept de a alege.

Traducere: Diana S.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button