avortdizabilităţisindrom Down

Comisarul ONU Yadh Ben Achour vorbește despre obligația universală a avortării copiilor cu sindrom Down

Mirela Florescu, Stiripentruviata.ro, 7 decembrie 2017 – Până de curând, mulți oameni care urmăresc politica pro-avort pe care se străduiesc o parte din membrii ONU să o aducă forțat în toate țările lumii observau cum se încerca să se transforme practica avortului într-un „drept universal la avort”.

Pentru susținătorii avortului, care le neagă orice drept la viață copiilor în primele luni ale vieții, nici aceasta nu mai pare suficient. Se încearcă transformarea „dreptului” în obligație. La Geneva, unii membri ai Comitetul ONU pentru Drepturile Omului ar vrea să impună tuturor țărilor să înlăture protecția vieții copiilor diagnosticați cu dizabilități și să instituie legalizarea universală a avortului  în caz de dizabilitate a copilului.

Comisarul Yadh Ben Achour a făcut o afirmație din care se înțelege că avortul în caz de sindrom Down al fătului ar trebui să devină obligatoriu:

Dacă îi spui unei femei: „Copilul dumneavoastră are Dow… ” — cum se cheamă?… „sindrom Down, sau Doun” —, dacă-i spui asta, nu-i așa, sau că s-ar putea să sufere de un handicap pe viață, ar trebui să determini această femeie să… ar trebui să fie posibil pentru ea să recurgă la avort pentru a evita handicapul, ca măsură preventivă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Trebuie să facem totul pentru a preveni dizabilitățile.

Fundația Jerome LeJeune, care poartă numele descoperitorului sindromului Down, un catolic fervent și un savant pro-viață, a inițiat o petiție care îi cerere comisarului ONU Ben Achour să-și retragă afirmațiile.

Petiția poate fi semnată aici.

International Organization for the Family (IOF) a amintit că cea mai importantă inițiatoare a mișcării contraceptive și pro-avort, Margaret Sanger, promova în anii 1920 sterilizarea forțată a persoanelor cu dizabilități și „plivirea” societății de persoanele sărace și de culoare. Ea a fost fondatoarea organizației americane Planned Parenthood, care este la ora actuală cel mai mare furnizor și promotor internațional al avortului. Coleg cu cei doi este guvernul nazist, care a introdus un program de eutanasiere a copiilor cu dizabilități, supervizat de medicul pro-avort Karl Brandt, care era și medicul personal al lui Hitler.

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Citește și Viață nedemnă de viață: programul de eutanasie introdus de naziști


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button