familie

Peste 800 de copii au fost părăsiți anul trecut în spitalele și maternitățile din România

Un număr de 804 copii au fost părăsiți în maternități și în alte unități sanitare în 2017, conform datelor publicate pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA). Dintre aceștia, 573 au fost părăsiți în maternități, 187 în secțiile de pediatrie, iar 44 au fost lăsați în alte secții de spital.

De asemenea, 755 de copii au fost externați în perioada ianuarie-decembrie, din care 320 s-au reîntors la familiile lor, trei au fost plasat la familia extinsă, 33 plasați la familii/persoane și 328 la asistenți maternali.
Totodată, 22 de copii au fost încadrați în centre de plasament, 19 copii în centre de primire în regim de urgență, iar 30 copii se regăsesc în alte situații, conform datelor ANPDCA.

Sursa: Agerpres


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button