criza de sarcinăMarşul pentru Viaţăreligiesfaturi pentru părinţivalorile familiei

Patriarhul Daniel despre sprijinul în criza de sarcină: „O mulțime de copii pot deveni sfinți”

Luni 25 martie 2019, de Buna Vestire, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a slujit la Catedrala Patriarhală din București, prilej cu care a ținut un cuvânt despre Maica Domnului ca ocrotitoare a mamelor
și a tras un semnal de alarmă cu privire la avort. Patriarhul a mai vorbit apreciativ despre mișcarea Marșul pentru viață.

Iată ce a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române:

„În mod deosebit Maica Domnului este ocrotitoarea mamelor care nasc copii. De aceea sâmbăta trecută ne-am bucurat când am văzut că Marșul pentru viață, care înseamnă dorința ca femeile însărcinate să nu-și mai piardă sarcina, a devenit foarte popular. La început, acest Marș pentru viață a fost organizat în câteva orașe, acum însă s-a ajuns ca Marșul pentru viață și alte manifestări din timpul acestei luni martie consacrate vieții sau copiilor care trebuie să se nască a ajuns în 600 de localități din România și Basarabia, Republica Moldova.

Majoritatea celor care participă la această manifestare în favoarea vieții și în favoarea mamelor însărcinate sunt tineri, dar sunt și oameni în vârstă, care își dau seama că, dacă noi continuăm cu miile de avorturi, câteva milioane până acum, vom pieri ca popor. Ne diminuăm foarte mult. Ne aflăm în declin demografic. Numărul nașterilor este mai mic decât numărul înmormântărilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Marșul pentru viață are în primul rând un aspect spiritual, întrucât avortul în limbajul bisericesc canonic se numește pruncucidere, adică uciderea pruncilor în pântecele mamei lor, dar are și un aspect social și anume, faptul că se nasc din ce în ce mai puțini copii și populația României s-a diminuat deja cu câteva milioane în ultimii 30 de ani.

Avem în Maica Domnului ocrotitoare a femeilor care nasc, care devin mame, ocrotitoare a părinților copiilor, și ocrotitoarea familiilor care deși nu au copii adoptă și cresc copii (…) și prin aceasta arătăm cât de mare este binecuvântarea vieții.

O mulțime de copii pot deveni sfinți, nu numai cetățeni ai patriei pământești, ci și cetățeni ai patriei cerești. Iată ieri, în Duminica a II-a din Post am făcut pomenirea Sf. Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, teologul Luminii și Slavei necreate și neapuse din Împărăția Cerurilor. Puțină lume știe că sfântul acesta, Grigorie Palama, s-a născut într-o familie foarte credincioasă și ca atare Biserica l-a trecut nu numai pe el în rândul sfinților, ci și pe tatăl său, și pe mama sa, și două surori ale sale. Deci dintr-o familie trei copii, toți trei, au devenit sfinți în calendar, și părinții care le-au dat naștere. Iată ce mare binecuvântare este să aducem pe pământ oameni care prin viețuirea lor curată devin apoi sfinți rugători pentru noi, pentru toată Biserica, în Împărăția lui Dumnezeu.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button