homosexualitate

Paris: Fiasco în cadrul târgului „Căsătoria pentru toți”

salon

de Rano Camilleri, 4 ianuarie 2014

„Fiasco!” Este termenul utilizat de cotidianul francez Le Figaro îl legătură cu „Primul salon de căsătorie pentru toți”, desfășurat în luna iunie a anului 2013 în Parcul Floral din Paris. Vizitatorii așa-zisului Prim Salon de Căsătorie, care era, firește, pentru „toți”, însă destinat evident căsătoriilor gay introduse recent în Franța de guvernul Hollande, au fost în total 150.

Franța are o populație asemănătoare ca număr Italiei, iar Paris este un megalopolis cu multe milioane de locuitori. În sfârșit, dată fiind faima modei franceze (nu doar haine, dar și bijuterii, accesorii și parfumuri), cei șaizeci de proprietari de standuri care au scos din buzunar destui bani pentru a participa la expoziție, în mod sigur se așteptau și la alți oameni din străinătate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În schimb, nu. 150 de vizitatori. Cumpărători? Din câte se pare, doi, care au cumpărat o pereche de inele. Iar acești doi erau chiar o pereche hetero. Pe scurt, chiar se pare că acest „Prim Salon va fi totodată și „Ultimul.

Proprietarii standurilor sunt revoltați deoarece organizatoarea le promisese nenumărate vizite. În schimb, nu s-au prezentat nici măcar VIP-urile, nici politicienii care au susținut cu îndârjire căsătoriile gay, în așa măsură încât să trimită poliția împotriva mulțimii care manifesta în piața contra nepopularei legi și să amenințe cu închisoarea pe cei 20.000 de primari francezi care vor refuza să o aplice.

Șampania, sucurile de fructe și deserturile pregătite pentru primirea grupurilor de interesați de subiect au fost consumate de către hostess, stewarzi și de către responsabilii cu serviciile de securitate. De fapt, nici chiar „homofobii așteptați nu s-au prezentat să deranjeze ori să protesteze. Firma organizatoare de evenimente, Eden Day, a vorbit deschis despre „catastrofe (deși, expozanții intenționează să o dea în judecată pentru a fi despăgubiți) și a mărturisit ziarului Figaro că a fi întâlnit doar 5 persoane în total.

În momentul de față, toți se întreabă dacă era cazul realizării unui talmeș-balmeș destinat homosexualilor, având în vedere că nu-i interesa nici măcar pe aceștia. Chiar actorul Rupert Everett, homosexual declarat, afirmase că nunțile îi păreau ceva ridicol, dat fiind faptul că stilul de viață gay fusese mereu văzut că transgresiv, pe când căsătoria „cu perdele la ferestre și tortul în cuptor era cât mai burghez cu putință. Este posibil ca acesta să fie într-adevăr punctul de vedere al majorității homosexualilor, care foarte probabil își doresc să fie lăsați în pace. Însă ideologia este cu totul altceva, după cum o demonstrează eșecul Salonului parizian. Până și o minoritate ideologizată, oricât ar fi de ștearsă (și chiar asta este), dacă este bine sponsorizată, poate, cu adevărat, să schimbe istoria.

 

Sursă: ProLifeNews

Traducere: Alin Gheorghe


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button