familiehomosexualitate

Lesbiene condamnate pentru uciderea unui băiețel de doi ani și abuzarea altor doi copii luați în plasament

2. sursa - dailymail.co.uk.jpg

de Alexandra Rizea, articol reprodus cu permisiunea ActiveNews.ro

„Soțiile pot petrece timp împreună la închisoare?” Aceasta a tastat pe Google o lesbiană din Marea Britanie, în timp ce copilul partenerei sale de viață, pe care și ea îl adoptase, agoniza.

Liam Fee a venit pe lume în august 2011, într-o familie heterosexuală. Patru luni mai târziu, mama lui, Rachel (31 ani), a plecat de acasă, pentru a forma un cuplu cu Nyomi Fee (29 ani). Ȋn primăvara anului următor, tatăl lui Liam a pierdut orice legătură cu fiul său, iar în iunie 2012, Rachel și Nyomi Fee și-au unit destinele prin parteneriat civil. La 22 martie 2014, Liam a fost ucis cu o lovitură puternică în piept, care i-a rupt inima. Avea 2 ani și 7 luni.

Au forțat un alt copil să ia crima asupra lui

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Băiețelul fusese înscris la o creșă de stat și apoi la o grădiniță privată, iar angajații ambelor instituții au sesizat serviciile sociale din Marea Britanie, atunci când au observat pe corpul copilului, în mod repetat, vânătăi și zgârieturi. Cele două „mame” au susținut însă că băiețelul și le-a provocat singur, prin căzături sau lovindu-se accidental de pătuț.

Serviciile de protecția copilului nu a luat nicio măsură. Mai mult decât atât, Rachel și Nyomi Fee chiar au primit în plasament alți doi copii, de care ar fi trebuit să aibă grijă. Ambii erau băieți și aveau sub 14 ani.

1. sursa - www.theguardian.com

Ȋn ziua de 22 martie 2014, micuțul Liam a murit în împrejurări suspecte. Legiștii au constatat că el suferise o lovitură puternică în torace, care a provocat ruptura inimii. Iar asta nu era tot, la autopsie stabilindu-se și că, nu cu mult timp înaintea decesului, copilului îi fuseseră fracturate o mână și piciorul din șold.

Citește și O „familie model” de homosexuali a introdus copilul adoptat în rețelele de pedofili

Puse în fața probelor care dovedeau agresiunile fizice, cele două lesbiene au negat orice implicare, susținând că unul dintre cei doi băieți aflați în plasament ar fi de vină pentru moartea micuțului Liam. La început, băiatul și-a recunoscut vina și le-a spus polițiștilor că l-a „sugrumat” pe cel mic punându-i mâinile peste gură. Ȋnsă Liam avea pe trup urmele unor agresiuni repetate și violente, așa că polițiștii au mers mai departe cu investigațiile și i-au audiat pe cei doi copii separat mai multe săptămâni la rând.

Citește și Adopția de către cupluri de același sex: Judecător britanic suspendat pentru favorizarea familiei naturale

Astfel, băiatul care recunoscuse crima a mărturisit cum a fost forțat să facă asta. Nyomi Fee îl obligase chiar să-și bage pumnul în gura băiețelului, după ce acesta murise, pentru a lăsa urme de ADN care să-i confirme mărturisirea faptei.

Legați, bătuți și ținuți sub dușuri reci

Cei doi băieți care fusese plasați de serviciile sociale în îngrijirea lui Rachel și Nyomi Fee fuseseră supuși și ei unui tratament dureros și degradant. Copiii au povestit, în timpul procesului ce a urmat, toate chinurile prin care au trecut.

Judecătorul a început cu audierea tânărului acuzat pe nedrept de moartea lui Liam. Acesta a spus că nu era lăsat să meargă la toaletă în timpul nopții și, de aceea, uneori, își făcea nevoile în pat. Drept pedeapsă, era forțat să stea sub un duș din care curgea apă rece. Apoi, el a povestit cum a fost legat de o cușcă pe timpul nopții cu mâinile și picioarele prinse cu cabluri. Copilul a mai descris și modul în care era ținut uneori în acea cușcă, gol și cu mâinile legate la spate.

3. sursa - dailymail.co.uk

În alte dăți, el era legat de un pat cu un cordon de capot și cu centuri. Același băiat a mai povestit și că odată a leșinat după ce Rachel Fee și-a pus piciorul pe gâtul lui, ca să-l culce la podea. Ȋn timpul acelui atac, ea l-a și lovit.

Băiatul a povestit juraților cum a încercat să fugă de trei ori din acea casă, făcându-și o frânghie din fâșii de pansament, pentru a evada pe geam. „Am încercat să fug din cauza tratamentului rău”, a mărturisit băiatul, citat de Daily Mail.

Apoi a fost rândul celui de-al doilea copil să declare, în fața juraților, că i se interzicea să meargă la toaletă noaptea și că primea dușuri reci „timp de 15 sau 20 de minute” dacă făcea pe el în pat. Într-o zi, el a fost ținut toată ziua sub un duș rece, cu mici pauze, doar cât să se usuce. În interviurile video, băiatul a spus că cele două lesbiene l-au legat gol de un scaun și l-au lăsat singur toată noaptea, în întuneric, într-o cameră plină de cutii cu șerpi și șobolani. Băiatul, care a mărturisit că îi este frică de întuneric, a declarat că printre șerpi era și un boa despre care lesbienele i-au spus că „mănâncă băieți obraznici”. El a declarat că „s-a simțit în pericol” cu cele două femei și că îi era mereu teamă că va fi pedepsit.

Cei doi copii au fost bătuți, jigniți, pedepsiți cu lipsa de hrană, imobilizați, obligați să mănânce excremente de câine. Unul dintre ei a fost forțat să-și mănânce și propria vomă. Supus unui regim la fel brutal, micuțul Liam nu a avut șanse de supraviețuire.

A lăsat copilul să moară, doar ca să nu sufere ea

Audiat în proces, un patolog pediatru a precizat că băiețelul de doi ani a decedat după ce a suferit o ruptură de inimă cauzată un traumatism sever în zona toracelui. Lovitura i-a fost fatală, însă de departe ea nu a fost singura lovitură primită de Liam în timpul scurtei sale vieți.

4. liam-fee (1)

Anatomopatologul a constatat fracturi la un braț și la șoldul băiatului, suferite în evenimente separate, în zilele dinaintea morții lui. Expertul a declarat instanței că a descoperit pe trupul micuțului peste 30 de leziuni externe, cele mai multe dintre ele asociate unui „traumatism contondent”. O abraziune și lacerații în zona cefei, echimoze pe gambe și coapse și leziuni externe în zona genitală. Legistul a arătat, de asemenea, că acel copil prezenta semne de neglijare, el având o greutate corporală mult prea mică pentru vârsta sa.

Ȋnainte de moartea sa, Liam începuse să se interiorizeze, o altă dovadă a abuzului la care fusese spus de către cele două „mame”. Rachel și Nyomi Fee au susțint că Liam a avut autism, însă instanța a precizat că diagnosticul de autism pentru un copil cu vârsta sub 3 ani ar fi foarte neobișnuit și că el ar putea fi pus doar în cazuri extrem de grave. Martorii au declarat că vedeau copilul doar într-un cărucior, cu o pătură trasă peste cap, aparent menită să-l țină calm.

Nyomi Fee a admis în fața instanței că nu a dus copilul la spital, după ce a observat că acesta are piciorul rupt, pentru că s-a temut de reacția partenerei ei. Vreme de trei zile, timp în care copilul agoniza, ea a căutat pe Internet, folosindu-și smartphone-ul, răspunsuri pentru pentru „moarte cauzată de un șold rupt”, relatează Daily Record. A vrut să știe dacă există „morfină pentru copii”, „se va vindeca o fractură de șold de la sine” și dacă soțiile pot petrece timp împreună la închisoare”.

Liam a fost „tratat” cu anagezice pentru durere, Calpol și ibuprofen. Nyomi Fee a declarat că ea și partenera ei au avut o „opinii diferite” în legătură cu dusul copilului la spital și că mama lui Liam s-a temut că Protecția Copilului îi putea lua fiul. Partenera a amenințat-o pe Nyomi Fee că va pune capăt relației lor dacă aceasta va cere ajutor din exterior. „M-a amenințat că mă va părăsi și că nu-l mai văd niciodată (n.r. – pe Liam)”, a explicat Nyomi Fee. Ȋntrebată fiind: „Te-ai gândit că ar putea să moară și nu ai făcut nimic?”, ea a răspuns, simplu: „Da”.

Membrii juriului au plâns când Acuzarea a prezentat un film cu trupul lui Liam. Înregistrarea a fost făcută de polițiști la doar câteva ore după moartea copilului. Ȋn imagini apăreau fotografiile de familie de pe pereți și jucăriile împrăștiate prin casă. Dar mai apărea și Liam, culcat pe podeaua din camera lui, îmbrăcat în pijamale imprimate cu personaje de desene animate, cu o plapumă ce-l acoperea până la gât. Copilul părea că doarme. Iar jurații plângeau în timp ce urmăreau cum camera video coboară încet peste trupul său mort.

Nyomi Fee a spus instanței că l-a găsit pe Liam în cărucior „lipsit de viață” și „foarte alb”, la o oră după ce l-ar fi lăsat singur în camera lui. Susține că a țipat la Rachel Fee, că l-a scos din cărucior, că a sunat la Urgențe și i-a făcut compresii toracice și respirație gură la gură, la indicațiile unui operator de urgență.

Probele au indicat însă că, între descoperirea copilului mort și alertarea serviciilor de urgență, în jurul orei 20:00, a existat o întârziere semnificativă. Punând interesele personale mai presus decât viața băiatului, Rachel și Nyomi au folosit acest timp pentru a demonta cușca improvizată pe care o folosiseră pentru încarcerarea celor doi băieți aflați în plasament.

Condamnate pentru uciderea lui Liam

Marți, 31 mai 2016, la Înalta Curte din Livingston, Rachel și Nyomi Fee au fost condamnate la închisoare pe viață pentru uciderea lui Liam. În plus, cele două au fost condamnate și pentru rele tratamente și neglijarea copilului încă din ianuarie 2012.

Jurații le-au declarat vinovate și pentru abuzurile suferite de ceilalți doi băieți.

1. sursa - bbc.com

Președintele Serviciului de Asistență Socială din Scoția, Elaine Torrance, a declarat, conform jurnaliștilor de la The Mirror, că moartea lui Liam este o „tragedie absolută” care a survenit unui „abuz profund șocant. Și mai rău este faptul că abuzul a fost realizat chiar de oamenii în care Liam ar fi putut să aibă cea mai mare încredere: mama lui și mama lui vitregă”.

Două „mame”, și niciuna mamă.

Comentariul Stiripentruviata.ro:

În urma condamnării, Serviciul de Protecția Copilului va desfășura o anchetă care să explice de ce Liam și ceilalți doi copii nu au putut fi protejați.

În timp ce în alte cazuri se face exces de zel și copiii imigranților sunt luați de Protecția Copilului fără niciun motiv temeinic, se dau copii spre adopție, pe criterii mai mult politice, unor cupluri total nepregătite pentru a face față creșterii unui copil.

Poate că se va ajunge la concluzia că adopția și îngrijirea maternală nu mai trebuie atât de ușor încredințate unor tipuri de cuplu care satisfac mai mult criteriile ideologice ale momentului decât pe cele parentale.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button