valorile familiei

Părintele Dragoș Bălinișteanu despre un tată de 11 copii pe care Pro Vita Iași îl ajută să-și repare casa

de Redacția Stiripentruviata.ro

Părintele Dragoș Bălinișteanu de la Pro Vita Iași, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, a scris pe pagina de Facebook „Dar pentru copii” de ce Pro Vita Iași a decis să-l ajute să-și repare casa pe un tată de 11 copii (dintre care șase încă nu și-au luat zborul din căminul părintesc):

„Domnul Constantin, tatăl echipei familiei Baciu lucrează în construcții. În fiecare dimineață se trezește la ora 4 fără câteva minute pentru ca la și 15 să plece spre Iași. Am fost ieri să vorbim cu el, să-i dăm vestea cea mare că am strâns de la prietenii proiectului „Dar pentru copii” banii cu care să începem să construim baia și bucătăria pe care copiii de acasă speră atât de mult să le vadă ridicate. A primit vestea bucuros. Mai are de lucrat pe șantier două săptămâni după care va sta acasă și se va apuca de treabă. I-am spus: „Vă pricepeți foarte bine la ceea ce faceți aici, pe șantier. În curând o să facem ca și căsuța dumneavoastră să fie cum trebuie”. Mi-a răspuns, îngândurat, dar mulțumit: „Părinte! Puteam de mult să am o casă ca asta la care lucrez aici, dar am ales să mă ocup de copii, să muncesc pentru ei, să-i realizez, să le dau un viitor”. S-a bucurat de căsuța pe care a preluat-o de la bunicul lui și pe care s-a străduit să o extindă și să o cârpească în timpul cât nu a fost pe șantier. M-am gândit în acel moment la câte case frumoase, înalte, fățuite nu stau goale, cu proprietarii lor tânjind după copiii care au plecat sau poate care nu au fost niciodată.

Domnul Constantin nu așteaptă de la nimeni nimic. Muncește. În fiecare zi de la 4:15. Pentru copii. Singurul regret este faptul că nu este acasă și Ionuț-Alin, fiul care în urmă cu cinci ani s-a dus în Ceruri în urma unui tragic accident. Ar fi vrut să se bucure și el de roadele muncii lui.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru aceste motive considerăm că echipa familiei Baciu merită să fie ajutată, iar domnul Constantin nu trebuie să fie singur încercând să ofere un viitor decent copiilor. Peste două săptămâni începem construcția băii și a bucătăriei, însă imediat după terminarea lor trebuie să refacem tot acoperișul casei prin care în prezent plouă.

Dacă puteți să fiți alături de echipa familiei Baciu puteți dona direct pentru acoperiș aici: https://darpentrucopii.ro/givedoxo/donate?pid=21


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button