familiereligie

Părintele Anthonios Papanikolaou, premiul pentru cel mai bun cetățean al anului 2018

Părintele Anthonios, care conduce Arca Lumii o organizație de caritate care ajută copii din familii defavorizate, a fost premiat la Evenimentul Premiul cetățeanul european al anului 2018.  Ceremonia a avut loc la Bruxelles în Parlamentul European .

Alături de această organizație, fondată de părintele Anthonios, au mai fost premiate și alte două ONG-uri grecești de caritate. În acest an au fost acordate în total 50 de premii, care au ajuns la ONG-uri sau  cetățeni din 26 state membre ale Uniunii Europene.

Părintele Anthonios Papanikolaou slujește ca preot  la Academia Sf. Gheorghe din Platonos, Kolonos. El a început activitatea sa de caritate în anul 1998 în una dintre cele mai sărace zone din Atena. Văzând că mulți copii abandonau școala din cauza imposibilităților materiale, părintele împreună cu soția sa Stamatia Georgandi a căutat să găsească o rezolvare pentru problemele copiilor, iar viața acestora a început să se îmbunătățească semnificativ. A încercat să fie apropiat de ei, să vorbească despre problemele pe care le au de viața lor de zi cu zi  pentru ca treptat, părintele să fie acceptat.

Cu timpul, mica organizație pe care o crease s-a tranformat într-o inițiativă de amploare mare care în prezent are recunoaștere europeană.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În prezent părintele se ocupă atât de copiii greci defavorizați, cât și de copii imigranți, în ciuda diferenței de religie.

Sursă: http://basilica.ro/un-preot-grec-a-castigat-premiul-cel-mai-bun-cetatean-european-al-anului-2018/

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button