Marxism culturalopiniireligie

Alexandru Ghiuruțan: De ce e la modă să înjuri Biserica și preoții

de Alexandru Giuruțan, Facebook

Banii sau viața (adevărată) ?

Un corp intermediar situat între popor și stat este prin excelență, biserica.
Dacă în alte religii separația între biserică și stat este confuză sau chiar inexistentă, în cazul creștinismului lucrurile au fost clarificate de la început prin „Dați cezarului cele ale cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu” (Matei 12, 17).

Ba mai mult decât atât vulturul cu două capete, un simbol bizantin, semnifică prin cele două capete statul și biserica, iar prin corpul comun același popor. Cu alte cuvinte cele două sunt separate, însă sunt din același popor.

Statul acționează întotdeauna prin forță și niciodată prin convingere.
Statul îți ia în fiecare lună vreo 45% din banii pe care îi câștigi, statul îți ia pentru fiecare produs cumpărat 5%, 9% sau cel mai adesea 19% din valoarea produsului prin intermediul TVA, statul îți aplică taxe, impozite și directive prin forță și fără să îți ceară vreodată părerea.

Iar dacă te împotrivești ai toate șansele să o sfârșești rău și chiar să fi privat de libertate!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ori ce înseamnă de fapt a lua jumătate din banii câștigați de cineva?

Omul își investește timpul și practic viața pentru a obține o sumă de bani cu care să trăiască și să-și întrețină familia, ori a confisca jumătate din banii câștigați de acesta înseamnă să-i furi practic jumătate din timpul său!
Ori cu ce drept vii tu stat să confiști jumătate din viața cuiva?

Poate 10% pentru cele ce țin de siguranța cetățenilor și a statului, dar jumătate? Este enorm!

Pe cealaltă parte, avem biserica.

Contrar opiniei multora, biserica nu constrânge pe nimeni.

Nu există taxă la intrarea în biserică la slujbă, nimeni nu vine cu ANAF-ul sau poliția la ușa ta ca să plătești pentru biserică, nimeni nu te condamnă la închisoare dacă nu vrei să plătești.

La Bobotează preotul intră doar la cine îi deschide ușa și-l primește. Atât! Dacă deschizi ușa preotului, el intră cu plăcere. Dacă nu, nicio problemă. Merge mai departe!

Nu o să vă spun de cazuri despre care am auzit personal în care preoți refuzau să ia bani de la oamenii săraci, deși aceștia le deschideau ușa și îi primeau să le sfințească casa!

Cu toate acestea, există un trend. E la modă să înjuri biserica și preoții.
Marile vedete din zilele noastre nu ratează nicio ocazie să ponegrească biserica și pe slujitorii ei.

Să știți că cei care fac asta sunt de fapt cei mai lași dintre oameni. Ei știu că preotul și biserica nu pot să le facă nimic, motiv pentru care îi atacă și înjură!

Sper că voi ați deschis ușa și nu ați fost „la modă” nici în acest an!

Cele bune!
Vă salut pe toți!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button