religie

Educație pentru caracter prin implicarea în comunitate: S-au inaugurat primele patru din cele 12 cluburi CREDO Impact din Episcopia Hușilor

de Redacția Stiripentruviata.ro

Luna aceasta au fost inaugurate primele patru din cele 12 cluburi CREDO Impact din Episcopia Hușilor. Proiectul a fost inițiat de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și este realizat împreună cu Fundația „Noi Orizonturi”.

Conceptul cluburilor este următorul: copiii participă săptămânal la activități de învățare non-formală și de voluntariat, realizând proiecte în beneficiul comunității pe care ei înșiși le aleg și le coordonează. Acesta îi ajută să se dezvolte caracterial, intelectual și spiritual prin metode de educație non-formală și activități concrete.

Unul dintre cluburile inaungurate se numește „Imbatabilii” și este format din 18 copii din Parohia Hârsova, în Protopopiatul Vaslui. Aceștia sunt coordonați de părintele Ionel Stoian și doamna preoteasă Daniela Stoian.

Celălalt club, care se numește „Dinamys”, a fost inaugurat la Bârlad, în incinta Bisericii „Învierea Domnului și Sf. Ecaterina”. Cei 20 de elevi membri ai clubului vor fi coordonați de părintele Petru Giușcă și de doamna prof. Lăcrămioara Costin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Următoarele cluburi inaugurate au fost la Parohia Hurdugi, în comuna Dimitrie Cantemir, și la Parohia Gugești, în comuna Boțești.

Rețeaua CREDO Impact din Episcopia Hușilor va număra 12 cluburi de acest fel.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button