Marxism culturalreligie

Un medic rezident despre campania McCann: „Trist. Urât. Jignitor”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un tânăr medic rezident a reacționat la campania Mc Cann România care pretinde că omagiază medicii printr-o serie de imagini înfricoșătoare, afișate pe panourile publicitare din marile orașe.

„Este greu de înțeles ce se dorește cu aceste panouri din «minunata lume nouă». Prototipul unuia este Iisus Hristos Pantocrator («Atotputernic»)”, scrie medicul rezident Adina Nenciu pe Facebook.

Ea continuă:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  • „Dacă aureola simbolizează sfințenia și slava dumnezeiască, aici vedem aura Covid-like ca sursa a puterii medicului.
  • Dacă binecuvântarea din icoană ne trimite cu gândul la Mântuitorul Iisus Hristos, de la care vine binecuvântarea peste toată făptura, aici vedem «binecuvântarea» cu stetoscopul (nici măcar directă, ci prin intermedierea unui dispozitiv rece).
  • Dacă în icoană avem Evanghelia (vestea cea buna prin excelență), aici vedem foaia de observație (vestea «bună» de care depinde viața pacientului, care deține «adevărul» absolut și care consemnează marea vindecare).”

„Medicii au salvat vieți și înainte de Covid-19 și vor mai salva și după. Aptitudinile lor le depășesc pe cele ale utilizării unui stetoscop (se descurcă și fără și se descurcă și cu mai multă aparatură). Ceea ce fac medicii pentru pacienți depășește ceea ce e consemnat în foaia de observație, inclusiv la nivel personal, uman”, continuă autoarea.

„Dar și medicina și medicii au limite. Dincolo de acestea, unii (nu toți, sunt de acord aici) l-au recunoscut pe Iisus Hristos, Medicul prin excelență”, adaugă ea.

„Medicii sunt mult mai mult decât «vindecători» de Covid-19. La fel cum și viața este mult mai mult decât a trece de această pandemie. La fel cum și oamenii sunt mai mult decât infectați sau neinfectați cu Covid-19. La fel cum și Adevărul este mult (infinit mai mult) decât ce e oferit ca adevăr în aceste zile”, încheie tânărul cadru medical.

Dr. Adina Alberts despre campania McCann: „Această campanie ne dezgustă și NU, nu onorează pe nimeni! Noi suntem credincioși, nu suntem DUMNEZEI!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Toti medicii ar trebui sa reactioneze la o asa grozavie. Daca nu din cauza blasfemiei, (care nu i-ar deranja pe atei, sa spunem) macar din faptul ca asteptarile cu care sunt astfel investiti sunt mult prea mari pentru un om obisnuit, fie el si medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button