Marxism cultural

Congresmenul de culoare Burgess Owens: Ce au în comun Antifa, Black Lives Matter și Ku Klux Klan

de Redacția Stiripentruviata.ro

Congresmenul republican Burgess Owens, fost campion de fotbal american, care a trecut prin faliment după ce s-a retras din sport, a câștigat alegerile din statul american Utah cu o deviză simplă:

„If I can do it, you can do it” (Dacă eu am putut, și tu poți).

Owens, în vârstă de 69 de ani, a reușit să câștige în ultimul moment o circumscripție decisivă, în care s-a desfășurat una din cele mai competitive curse pentru Congresul SUA.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El se va alătura unei echipe incredibil de diversă a Partidului Republican, pe care a comparat-o cu echipa vedetelor de la Super Cupa Americii (Super Bowl all-stars).

Noii legiuitori republicani vor oferi un mesaj optimist, care promovează nevoia de a oferi noi șanse, o viziune despre care fostul sportiv spune că este în contrast flagrant cu viziunea „întunecată” a Partidului Democrat

„Echipa conservatorilor din Partidul Republican vine cu un mesaj de speranță, libertate și oportunitate, precum și cu o perspectivă dinspre interior în afară, nu din afară spre interior”, a declarat Owens pentru Fox News. „Oponenții noștri nu fac decât să dividă: în funcție de culoare, de gen, de avere.

Owens a deplâns faptul că liderii Partidului Democrat și elitele care au realizat „visul american” cred că acesta este imposibil de atins pentru alții.

„Tipii aceștia trăiesc o viață de lux. Asociația Națională pentru Emanciparea Persoanelor de Culoare (NAACP), Convenția Persoanelor de Culoare (Black Caucus) [și] Barack Obama. Mulți sunt milionari și ne spun nouă, celorlalți, că această țară nu funcționează”, a spus Owens.

Owens a locuit într-o casă cu piscină și un garaj plin cu mașini de lux într-o garsonieră din Brooklyn după ce și-a încheiat cariera sportivă. 

Owens spune că Partidul Republican are un mesaj optimist pentru cei care se confruntă cu eșecuri, în timp ce Partidul Democrat perpetuează victimizarea. 

„Am jucat în Liga Națională de Fotbal, am pierdut tot și am lucrat ca paznic de noapte și chiar coșar. Dacă am putut, și tu poți”, a afirmat Owens. „Aceasta este diferența dintre mesajul conservator și cei din zona socialistă și marxistă. Vor să rămâi fără speranță, astfel încât să ajungă ei la putere, profitând de lipsa ta de încredere în puterile proprii.”

Deși Partidul Democrat se laudă că susține cauza persoanelor de culoare, Burgess Owens (Utah) și Byron Donalds (Florida), ambii membri ai Partidului Republican, vor fi singurii membri de culoare ai Congresului SUA.

La Convenția Națională a Partidului Republican din acest an, Owens a vorbit despre strămoșii săi, care au fost sclavi.

Stră-stră-străbunicul său, Silas Burgess, a ajuns în America încătușat, în pântecele unei corăbii care transporta sclavi. A fost vândut la licitație în Charleston și cumpărat de Plantațiile Burgess. Tânărul Burgess a reușit să evadeze și să ajungă proprietar de terenuri și lider într-o comunitate din vestul Texasului, unde a fondat o biserică și o școală pentru persoane de culoare. 

La distanță de câteva generații, Burgess Owens s-a născut în Columbus, Ohio, și a primit numele primului său strămoș de pe pământ american. Tatăl lui a ajuns să obțină doctoratul în Ohio în 1950, după ce fusese respins de mai multe facultăți din cauza culorii pielii.

Familia se mutase la Tallahassee, unde tatăl sportivului a predat agronomia la Universitatea de Agricultură și Mecanică din Florida, o universitatea istorică a persoanelor de culoare.

Burgess Owens a copilărit în timpul segregării rasiale și în epoca Ku Klux Klan. Până la vârsta de 16 ani, nu a interacționat cu persoane de rasă albă. Chiar în plină perioadă segregaționistă, comunitatea de culoare din Tallahassee inspira respect, construind o clasă mijlocie și o comunitate de afaceri prin spiritul antreprenorial.

Fostul sportiv vorbește cu drag despre aceasta. El explică declinul anumitor orașe locuite majoritar de afro-americani prin conducerea democrată, lipsa de credință și faptul că bărbații de culoare nu mai au „bărbăția” de a se căsători cu femeile care le nasc copiii.

„Când eram copil, 70% erau devotați familiei și credeau în ea”, a spus Owens. „Acum aveam aproape 80% care cred că nu e mare lucru să faci copii și să nu ai grijă de ei.”

Anul trecut, Owens a oferit o mărturie în Congresul SUA, pronunțându-se împotriva oferirii de despăgubiri descendenților de sclavi. El a spus că strămoșilor lui le-ar fi rușine să vadă cât de mult se autovictimizează azi persoanele de culoare. 

„Nu sunt deloc de acord cu faptul că generația care a crescut atât de mulți copii minunați este prezentată ca o generație de persoane de nefericiți lipsiți de speranță”, a declarat Owens. „Strămoșii noștri s-ar întoarce în mormânt să afle că sunt văzuți ca niște oprimați când ei de fapt au fost victorioși.”

Owens nu sprijină mișcarea Black Lives Matter (BLM), care a devenit proeminentă anul acesta, după moartea infractorului George Floyd în custodia poliției din Minneapolis (25 mai). Owens a denunțat revoltele care au izbucnit după acest incident și care au rezultat în incendierea și vandalizarea unor orașe în numele așa-zisei justiții rasiale. 

Și Antifa, și Black Lives Matter sunt grupări teroriste și vă voi spune ce în comun cu Ku Klux Klan: Sunt lași și agresori. Își ascund fața. Bântuie la ceas noapte. O fac în gașcă. Scopul lor este să distrugă lucruri și să intimideze oamenii, să-i lovească și să facă lucruri care sunt cu totul împotriva felului american de a fi”, a declarat Owens.

Owens și-a revenit după problemele financiare lucrând ca reprezentant de vânzări timp de 25 ani: a început la WordPerfect, o aplicație de procesare de cuvinte, și a ajuns în cele din urmă să lucreze la Motorola.

În ultimii ani, el a criticat repetat jucătorii din Liga Națională de Fotbal American care îngenuncheau în timpul cântării imnului național înainte de meci, în loc să stea în picioare cu mâna dreaptă deasupra inimii. Aceste acțiuni ale unor jucători au fost făcute sub pretextul protestului împotriva „nedreptăților rasiale” din societatea americană actuală.

Burgess Owens a scris două cărți: „Why I Stand: From Freedom to the Killing Fields of Socialism” („De ce stau drept: De la libertate la groapa comună a socialismului) și „Liberalism or How to Turn Good Men into Whiners, Weenies and Wimps” („Liberalismul, sau Cum să transformi bărbați buni în plângăcioși, slăbănogi și pămpălăi”).

Owens mai spune că o forță care unește oamenii dincolo de culoarea pielii este credința.

„Cu cât suntem mai credincioși, cu atât mai puțin rasiști suntem”, a spus el.

În 2013, el a înființat o organizație non-guvernamentală care sprijină tinerii care ieșiți din închisoare să se descurce după eliberare. Burgess Owens are șase copii și 15 nepoți, toți rezidenți ai celei de a patra circumscripții electorale pentru Congresul SUA – cea a statului american Utah, pe care îl va reprezenta la Washington, DC.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button