familie

Papa Francisc în Georgia: „Astăzi există un război mondial pentru a distruge căsătoria”

pope-francis

Papa Francisc tocmai și-a încheiat vizita în țările din regiunea Caucazului. Vorbind sâmbătă, 1 octombrie, unui grup de preoți catolici, călugărițe și laici din Tbilisi, Papa Francisc a repetat poziția sa, apărând căsătoria naturală între un bărbat și o femeie.

„Căsătoria nu este distrusă cu arme, ci cu idei. Există colonizări ideologice care au loc. Teoria gender este un mare inamic”. „Astăzi există un război mondial cu scopul de a distruge căsătoria”.

Partea cea mai puternică a discuției sale cu cei prezenți a fost răspunsul la mărturia unei mame, Irina, care a adus în discuție teoria gender. Teoria gender pleacă de la premiza că sexul biologic este irelevant și că genul persoanei este un construct social, care poate fi schimbat de către persoană oricum dorește. O prezentare a consecințelor acestei teorii se poate citi aici. Ea este fundamentul pentru legiferarea „căsătoriilor” între persoane de același sex și pentru feminismul radical, conform căruia pentru a nu mai fi oprimate femeile trebuie să dispară conceptul de femeie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Căsătoria este cel mai frumos lucru pe care l-a creat Dumnezeu” a spus Papa. „Biblia ne spune că Dumnezeu a creat bărbatul și femeia după chipul Său, cu alte cuvinte bărbatul și femeia devenind un singur trup, ei sunt chipul lui Dumnezeu”. Papa a vorbit apoi despre „dificultățile care vin cu odată cu căsătoria, neînțelegerile și ispitele” și despre soluția pe care o caută soții în conflict: „divorțul: eu voi căuta pe altcineva, ea va căuta un alt bărbat și fiecare dintre noi va avea un nou început. Irina, știți cine plătește prețul pentru divorț? Amândoi îl plătesc. Dar ei nu sunt singurii, ci și Dumnezeu plătește, pentru că, atunci când cei uniți într-un trup  divorțează, asta murdărește chipul lui Dumnezeu. Sunt copiii care plătesc prețul. Nu aveți nici o idee, frați și surori, despre modul în care suferă de copiii, copii mici, atunci când văd că părinții lor se ceartă și se separă.”

Cuplurile „trebuie să facă tot posibilul pentru a salva căsnicia lor”, a continuat. Este normal pentru cuplurile căsătorite să aibă dispute? Da, este normal. Se întâmplă și, uneori, mai zboară farfurii. Dar dacă e iubire adevărată, inventezi imediat ceva. Știți de ce? Deoarece „războiul rece” care urmează a doua zi după ceartă este foarte periculos, cu adevărat. Câte căsătorii sunt salvate atunci când cuplul are curajul să se îmbrățișeze în loc să se certe până la sfârșitul zilei”.
„Este adevărat”, a continuat Papa, „există situații mai complexe, atunci când diavolul se implică și pune o femeie în fața unui bărbat și ea îi pare mai frumoasă decât soția lui. Sau pune un bărbat în fața unei femei și el îi pare a fi un om mai bun în comparație cu soțul ei… Când apare această ispită, caută ajutor imediat.”

Apoi Papa a vorbit despre trei lucruri foarte folositoare într-o familie: mulțumirea când celălalt a făcut ceva pentru tine, cererea de iertare când ai greșit ceva față de celălalt și cererea opiniei și acordului celălalt atunci când intenționezi să faci ceva.

Sursă: La Stampa

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button