sarcină

Papa Francisc: „Apărarea nenăscuților nevinovați trebuie să fie fermă și pasionată, pentru că miza este demnitatea vieții umane, care este pururi sacră”

Luni, 9 aprilie 2018, Papa Francisc a publicat documentul Gaudete et Exsultate („Bucurați-vă și vă veseliți”), în care afirmă:

Apărarea nenăscuților nevinovați trebuie să fie fermă și pasionată, pentru că miza este demnitatea vieții umane, care este pururi sacră. La fel de sacră ca și viața săracilor, deja născuți, a năpăstuiților, a abandonaților și defavorizaților, a infirmilor vulnerabili și a vârstnicilor care riscă eutanasia tacită.

Cu altă ocazie, în februarie 2018, Papa a mai afirmat:

Nu sunt mulți cei care apără viața într-o lume în care zilnic se fabrică tot mai multe arme, în care zilnic se adoptă tot mai multe legi împotriva vieții, în care zilnic se extinde cultura consumerismului, care se descotorosește de tot ce nu-i poate folosi și devine împovărător.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: LifeNews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button