de la cititori

Președintele este constant: de la „habotnicii” care cereau referendum pentru familie la „fumigena” restaurării monarhiei

În programul electoral cu care domnul președinte Klaus Iohannis a candidat se spuneau lucruri frumoase despre demografie. Demografie este asociata, în general, familiei bărbat – femeie. Dar când trei milioane de romani au semnat pentru organizarea unui referendum pentru definirea familiei în Constituție, domnul președinte i-a făcut „habotnici”. Peste câteva zile, a mai îndulcit tonul, dandu-si seama ca e bine să nu se exprime exact cum gândește.

În privința Casei Regale, a rămas memorabilă vizita pe care a făcut-o împreună cu soția la ASR Margareta și soțul ei, Principele Radu. Dar, precum referințele la demografie rămase literă moartă din programul electoral, după înmormântarea Regelui si-a spus franc opinia din nou: discuțiile despre revenirea la monarhie sunt o „fumigena”. Probabil peste câteva zile consilierii îl vor sfătui să îndulcească tonul. E bine însă că, luat pe nepregătite, spune ce gândește cu adevărat. Și astfel se vede că este constant în a respinge consultarea populară pe teme care sunt susținute de segmente semnificative din societate.

„Democrația originală” nu a plecat din România odată cu încheierea mandatelor președintelui Iliescu…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button