de la cititori

Indiferent de opțiunea politică, dacă analizăm faptele #rezist are aceeași tactică precum ISIS și FSB

Nu știu dacă veți publica această opinie sau nu, având în vedere că între cititorii site-ului stiripentruviata sunt cu siguranță și progresiști conservatori. Totuși, vă scriu, pentru că nu analizez o opțiune politică, ci faptele.

Pe plan internațional, principala explicație pentru atentatele ISIS a fost că autorii și mai ales mințile care le-au planificat nu caută uciderea a câtorva oameni de rând ci vor să instaureze panica și controversa, să dezbine societatea occidentală.

Același scop a fost depistat de către intelligence-ul american și congresmanii SUA în intervențiile serviciilor secrete ruse pe rețelele de socializare americane. Ținta nu era doar susținerea lui Donald Trump, ci era mult mai largă, escaladarea conflictelor și a faliilor în societate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu pot să nu constat în ultima acțiune #rezist, legată de Ziua Națională și Piața Victoriei, aceeași tactică. Agresivitate care nu are un efect semnificativ pe termen scurt, căci nu o să cadă Guvernul și nici Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu nu o să își dea demisia, dar care are un efect semnificativ pe termen lung: creșterea tensiunilor sociale, creșterea conflictului între oamenii care susțin unul sau altul dintre partide.

Doamna Gabriela Vrânceanu Firea consideră, corect, că este vorba de anarhie, iar aceasta nu doar în sensul distrugerii unor bunuri materiale, ci în sensul mult mai profund al anarhiei ca doctrina politică.

Ultima oară când anarhia a fost promovată, concret și politic, la nivel național, a fost lupta împotriva regimului țarist. A reușit și a urmat cadoul comunismului. Poate că românii se vor trezi și își vor da seama că marii anticomuniști #rezist sunt părinții de drept ai viitorilor comuniști #rezist++.

My two cents.

Această opinie a fost primită pe adresa stiripentruviata@gmail.com. Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button