teoria genului

Olavo de Carvalho, jurnalist brazilian, despre ideologia de gen: „Punctul-cheie este nevoia de a distruge percepția umană, obligând fiecare persoană să vadă nu ceea ce vede, ci ceea ce celălalt dorește ca ea să vadă”

Nu ajută să argumentezi împotriva ideologiei de gen pe ideea că „bărbatul este născut bărbat, femeia este născută femeie”.

În practică, această premisă este înglobată în tot discursul LGBT și nu se poate face nimic împotriva ei. Nici un bărbat nu ar dori să devină femeie, dacă n-ar recunoaște mai întâi, implicit, că s-a născut bărbat. Nu mai puțin, el nu ar putea fi homosexual fără a se identifica mai întâi cu sexul cu care s-a născut.
Punctul cheie se află la kilometri distanță de această temă. Punctul cheie este confruntarea între ceea ce un subiect vrea să apară și ceea ce altul poate percepe – este nevoia criminală de a distruge percepția umană, obligând fiecare persoană să vadă nu ceea ce vede, ci ceea ce celălalt dorește ca ea să vadă.

Olavo de Carvalho, în traducerea lui Paul Bașotă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button