libertate de conștiință

Olanda: Funcționarii care refuză oficierea „căsătoriilor” homosexuale vor fi mutați pe alte funcții

olanda

Dutch News, 3 iunie 2014

Senatul inlatura posibilitatea de a refuza oficierea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, toti functionarii trebuie sa se conformeze

La 3 iunie 2014, Senatul Olandei a votat în favoarea adoptării unei legi care să interzică angajarea funcționarilor care refuza oficierea “căsătoriilor” homosexuale, precum și posibilitatea mutării în altă funcție a celor care sunt deja angajați.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Olanda, căsătoriile între persoane de același sex au fost legalizate în Aprilie 2001.

În prezent, clauza “refuzului” oferă funcționarilor publici libertatea de a nu oficia căsătorii între persoane de același sex.

Anul trecut, aproximativ 100 de funcționari, majoritatea ortodocși, au refuzat oficierea „căsătoriilor” între persoane de același sex.

Împotriva adoptării acestei legi au votat numai un senator creștin democrat și cele două partide minore ortodoxe CU și SGP.

COC, grupul susținător al drepturile persoanelor gay, a aclamat această modificare care, în opinia lor, vine să “înlăture discriminarea din cea mai fericită zi a unei persoane, cea a căsătoriei”.

Prelucrare și traducere: Ioana Pleșca

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button