prostitutie

„Ochii de pe autostrăzi” – „armata de șoferi de camioane” care pot combate traficul de persoane

truck-1181063_640

AlexandraNadane.ro, 26 aprilie 2017

A existat un moment în care conducătorul de camioane Kevin Kimmel nu știa prea multe despre flagelul traficului de ființe umane. Totul sa schimbat atunci când a intrat într-o benzinărie din New Kent County, Virginia, în dimineața zilei de 6 ianuarie 2015.

Kimmel își amintește o scenă liniștită cu câțiva oameni din jur. Un vehicul de tip „neobișnuit” cu perdele negre parcat în apropiere i-a atras atenția. Privind a văzut un om care a bătut înainte de a intra. Mai târziu, plimbându-se înainte și înapoi a văzut o femeie care apărea din spatele cortinei și dispărea brusc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Imediat și-a scos telefonul și a sunat șeriful local. În foarte scurt timp mașinile de poliție au intrat în scenă căutând ceea ce Kimmel descria ca fiind „o femeie într-o formă foarte proastă”. În curând au fost scoși cu cătușe un bărbat și o femeie.

Mai târziu Kimmel a aflat că acea femeie era victimă a traficului sexual de 20 de ani, timp în care a fost sechestrată împotriva voinței ei și supuse unor torturi și agresiuni sexuale teribile, precum și la prostituție forțată. Ulterior traficanții au fost condamnați la 40, respectiv 42 de ani de închisoare. Fără preocuparea și gândirea rapidă a lui Kimmel, victima nu ar putut fi găsită niciodată.

Ochii de pe autostrăzi

Organizația Truckers Against Trafficking (TAT) organizează traininguri pentru șoferii de camioane despre cum să observe, cum să raporteze incidentele legate de traficul de persoane și situațiile suspecte, precum și de ce este importantă implicarea lor.

În California există 3,5 milioane de șoferi de camioane care operează în întreaga țară, mai mult decât numărul celor care aplică legea împotriva traficanților, iar organizația TAT consideră că e firesc ca șoferii să raporteze astfel de situații și nu să le lase să se desfășoare sub ochii lor.

Sursa: CNN

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button