prostitutietrafic de persoane

O tânără a plecat în Spania cu bărbatul la care visa și s-a trezit victimă a proxeneților

de Andreea Mihai 

Multe femei intră în relații cu bărbați care au o situație incertă și visează la o viață lipsită de griji, apoi se trezesc victime ale traficanților.

O româncă de 18 ani stabilită în Italia a plecat în Spania după ce a fost convinsă pe Facebook de un fost partener că vor trăi împreună și vor fi fericiți. Când a ajuns acolo a descoperit că realitatea era cu totul alta: bărbatul era căsătorit și își obliga soția să se prostitueze. Pentru ea momentul adevărului a venit prea târziu: a fost violată imediat și obligată să ia droguri, iar bărbatul i-a confiscat telefonul ca să nu poată cere ajutor.

Din fericire tânăra mai avea un telefon ascuns și a reușit să sune un prieten din Italia care a anunțat carabinierii. A fost salvată după 48 de ore de poliția spaniolă, dar cu siguranță ei i s-a părut că a durat o veșnicie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bărbatul a fost arestat, iar tânăra s-a întors în Italia la mama sa, dar este foarte puțin probabil să primească sprijinul necesar pentru a depăși această traumă, deoarece programele de sprijin pentru româncele din diaspora care trec prin situații de criză lipsesc aproape cu desăvârșire.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button