libertate de conștiință

Obstretician cu peste 20 de ani de experiență consideră avorturile în stadiu avansat de sarcină un risc extrem de ridicat pentru mame

„Nimeni în America nu consideră uciderea unui copil cu câteva minute înainte de a se naște un lucru în regulă. Aceasta este cea mai barbară lege din întreaga istorie a SUA”, a declarat la Roger Marshal, deputat republican de Kansas în Camera Reprezentanților a Congresului SUA, de profesie obstretician, referindu-se la recent adoptata lege criminală în statul New York, care legalizează avortul până în momentul nașterii.

„Ceea ce nu spune nimeni, este faptul că procedura este foarte periculoasă pentru mame. Sunt mame care vor muri în urma acestei proceduri. Ca obstretician am adus pe lume mii de copii. Și ca să fie clar, nu am efectuat niciun avort, însă m-am confruntat cu tot felul de complicații. Cu cât sarcina este mai avansată, cu atât crește riscul pentru mamă în cazul unui avort”, este de părere Marshall, care are peste 20 de ani de experiență și peste 5.000 de nașteri la activ.

Din experinența de obstretician a lui Marshall, cele mai frecvente complicații care ar putea apărea în timpul avortului în stadiu avansat de sarcină sunt perforarea uterului sau intrarea în șoc hemoragic a mamei. Pe lângă riscul de deces sau suferința fizică, Marshall consideră că avorturile în stadiu avansat de sarcină cauzează mamelor și o puternică traumă psihică.

Sursă: lifenews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button