libertate de conștiință

O treime dintre persoanele angajate la ONU au fost victimele hărţuirii sexuale în ultimii doi ani

Conform unui raport al organizaţiei ONU, o treime dintre persoanele angajate au fost victimele hărţuirii sexuale în ultimii doi ani, scrie The Guardian.

„Acest lucru ne spune două lucruri: în primul rând, că mai avem mult de muncit până putem discuta deschis despre hărţuirea sexuală şi în al doilea rând că există un sentiment de neîncredere, o percepţie privind o lipsă de acţiune şi sentimentul că cei responsabili nu sunt traşi la răspundere”, a afirmat Guterres.

Dintre respondenți, 21,7% au afirmat că au fost subiectul unor poveşti sexuale sau glume ofensatoare, 14,2% au primit remarci ofensatoare, 13% au fost victimele unor tentative de a-i convinge să intre în discuţii privind subiecte sexuale, iar 10,9% au fost subiectul unor gesturi sau folosirea unui limbaj corporal de o natură sexuală, care i-a ofensat iar 10,1% au fost atinşi în moduri care i-au făcut să se simtă inconfortabili.

Peste jumătate dintre cei care au trecut prin hărţuire sexuală au declarat că s-a întâmplat la birou iar 17% au precizat că s-a întâmplat la un eveniment social, în legătură cu activităţile de la locul de muncă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Doi din trei hărţuitori au fost bărbaţi.

Doar o persoană din trei au afirmat că au luat măsuri după ce au fost victimele hărţuirii sexuale.

„Ca o organizaţie bazată pe egalitate, demnitate şi drepturile omului, trebuie să fim un exemplu şi să setăm standardul”, a afirmat el.

Sursă: știripesurse.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button