libertate de conștiință

Unui cuplu canadian i s-a respins cererea de a deveni părinți sociali din cauza valorilor și religiei creștine în care crede

Unui cuplu din provincia Ontario, Canada, i-a fost respinsă solicitarea de a deveni părinți sociali pe motiv că valorile creștine în care crede contravin politicii Serviciului pentru Protecția Copilului (SPC)

În noiembrie 2017 cuplul a depus o cerere pentru a deveni părinți sociali. În perioada ianuarie – martie 2018 cuplul a efectuat instruirea obligatorie, după care a urmat interviul cu asistenta socială. Printre întrebările adresate au fost și cele legate de religia în care cred. Asistenta socială a fost interesată să afle dacă biserica pe care o frecventează „crede încă în unele din cele mai anacronice pasaje din Biblie”. Răspunsul soțului a fost că biserica lor crede și aderă la textul Bibliei în întregime. La acest răspuns asistenta socială a replicat „că fiul său este gay, iar biserica i-a spus în trecut că homosexualitatea este un păcat”. Soțul i-a explicat asitentei sociale că, „deși biserica consideră homosexualitatea un păcat, el crede că toți oamenii au fost creați după asemănarea Domnului și sunt demni de respect, demnitate și onoare și a dat asigurări că el și soția lui vor asigura tuturor copiilor pe care îi vor avea în îngrijire dragoste necondiționată, respect și compasiune, indiferent de orientarea sexuală a acestora”.

Timp de șase luni de la interviu cuplul nu a mai avut nicio veste de la SPC, până pe 24.10.2018, când au primit o scrisoare prin care li se comunica decizia de respingere a cereri, motivul fiind acela că „politicile agenției nu se potrivesc cu valorile și credința lor”. Când au telefonat la SPC pentru a cere clarificări, asistenta socială le-a explicat că „politica anti-opresivă” promovată de SPC vine în contradicție cu viziunea lor privind homosexualitatea. Cuplul a încercat în zadar să dea, încă o dată, asigurări asistentei sociale privind bunele lor intenții față de copiii pe care îi vor avea în grijă, indiferent de orientarea lor sexuală, identitate de gen sau orice altceva, însă fără succes.

Cuplul a avut, din fericire, câștig în justiție. Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale a trimis pe 23.01.2019 o somație SPC prin care declară ilegală decizia de respingere și dispune redeschiderea procedurii de evaluare a cererii cuplului de a deveni părinți sociali și analizarea cazului într-o manieră obiectivă, nediscriminatorie. „Zeci de mii de copii canadieni încearcă să își găsească un cămin adevărat cu o familie iubitoare. De dragul lor, autoritățile trebuie să înceteze să descalifice părinții sociali sau adoptivi buni din cauza prejudecăților”, a declarat John Carpay, președintele Centrului de Justiție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button