familielibertate de conștiință

Senatul Statului New York a votat legea avortului până la naștere: „Cine mai poate reda viața acestor copii în cauză?”

de Emanuel Buta, Facebook

„Senatul Statului New York, alcătuit din majoritatea democrați, a votat legea care permite avortul până la naștere, chiar și în luna a 9-a. Au aprins și beculețe pe turnurile din oraș „ca să sărbătorească”.

Pe de o parte vin studiile de la Oxford University sau de la alte mari universități din lume care arată că de la 16 zile de la concepție începe să bată inima copilului, vin exemple care arată că sunt copii care se nasc prematur și la 5 luni (chiar din SUA) și care trăiesc și azi fericiți, iar pe de altă parte vine lumea politicii și spune că poți să-l avortezi oricând vrei, chiar dacă respectivul copil este pe deplin format.

În Constituția SUA se garantează multe lucruri, dintre care primele fiind dreptul la viață și libertatea de exprimare. Dar dacă amintești celor din Senat aceste lucruri, e posibil să-ți iei și amendă pentru „hate-speech”, plus alte pedepse.

Nu știu cum vor vedea peste câteva zeci/sute de ani oamenii deciziile acestea. Probabil la fel cum vedem și noi astăzi „operele” săvârșite de Hitler, Stalin. Poate se vor scrie multe cărți și se vor ține multe simpozioane pe acest subiect, dar viața cine o mai poate reda acelor oameni sau viața acestor copii în cauză?”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button