libertate de conștiință

O femeie din Irlanda a transformat imaginile din sonogramele copiilor nenăscuți în adevărate opere de artă

Laura Steerman din Irlanda, mamă a trei copii, de profesie avocat, și-a găsit o nouă vocație, de artist, pe care a transformat-o în afacere. Totul a început cu transpunerea în picturi a imaginilor cu fiica sa obținute în urma sonogramelor din timpul sarcinii. După ce ce i-au văzut picturile, prietenii au rugat-o să facă același lucru cu sonogramele copiilor lor nenăscuți. Curând cererile s-au înmulțit, iar Laura a decis să își transforme pasiunea în afacere.

În timp ce multă lume nu poate vedea mai mult în imaginile cu ultrasunete decât pete albe și negre, Laura percepe fiecare imagine ca pe ceva unic. Aceasta a interacționat cu foarte mulți părinți care i-au adus sonogramele copiilor lor și și-au spus povestea, iar Laura spune că „fiecare poveste și copil sunt unici”. Povestirile părinților și imaginile sonogramelor o ajută pe Laura să evidențieze în picturile sale personalitățile copiilor nenăscuți. De exemplu, cei activi sunt pictați în culori mai aprinse, în timp ce aceia mai liniștiți în culori mai blânde.

Prin arta sa Laura încearcă să le aducă alinare și consolare părinților care au pierdut sarcina. Aceasta a intrat într-un parteneriat cu o fundație care încearcă să îi sprijine pe părinții care au pierdut sarcina să depășească momentul. Picturile făcute pe baza sonogramelor sunt singurele imagini de artă pe care părinții le vor avea vreodată cu copiii pe care i-au pierdut. Recent Laura a auzit de cazul lui Nicole Taylor, care așteaptă gemeni identici, diagnosticați cu sindrom Down și a surprins-o cu o pictură minunată.

În pofida succesului, Laura nu își asumă meritele pentru arta sa, ci consideră că meritul este al subiecților, fiecare copil fiind o capodoperă, unică în felul ei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button