familielibertate de conștiințăsarcină

Replica unui activist pro-viață pentru o candidată la președinția SUA care îi consideră rasiști pe cei pro-viață

Senatoarea Kristen Gillibrand, aspirantă la nominalizarea Partidului Democrat pentru candidatura la alegerile prezidențiale din SUA din 2020,  a pus pe picior de egalitate numirea unor judecători rasiști, homofobi sau antisemiți cu numirea judecătorilor pro-viață.

Referire evident la politica Administrației Trump de a-și susține legislația pro-viață prin numirea unor judecători care sunt împotriva avortului. Gilibrand a făcut declarația în cadrul unui interviu acordat pe 11 iunie  în Des Moines Register, cel mai important cotidian din statul Iowa, unde și-a exprimat și intenția de a numi numai judecători pro-avort în cazul în care va fi aleasă președinte.

https://youtu.be/hGgfNl_5B00

Cum era de așteptat la o astfel de declarație reacțiile nu au întârziat să apară.

Roland Warren, președinte și director executiv al Care Net, organizație nonprofit care susține o rețea națională de centre și un call center pentru criza de sarcină, i-a dat replica senatoarei Gillibrand într-un material video postat de Care Net.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Warren, care este afro-american, spune că rasiștii, atât în trecut, cât și în prezent sunt aceia care au interzis celor care arată ca el dreptul la viață, la libertate și fericire.

„Desigur, cel mai important este dreptul la viață, iar ironia face ca cei care apără vieți și arată ca mine sunt considerați rasiști.”, a afirmat Warren.

Acesta a ținut să ofere și date statistice din care rezultă că populația de culoare este cea mai afectată de legalizarea avorturilor și, prin urmare rasiști sunt tocmai cei care susțin avorturile: „Sunt 19 milioane de copii nenăscuți de culoare care au fost avortați de la legalizarea avortului, ceea ce înseamnă 35% din total, în timp ce aceia care arată ca mine reprezintă 12% din totalul populației. Dacă senatoarea Gillibrand va reuși (să fie președinte), singurii judecători numiți vor fi aceia care susțin terminarea vieții din pântec a celor care arată ca mine.”

Pentru a fi corect interpretat, Warren a adăugat că: „Sființenia vieții nu are culoare. Întreaga viață umană este sfântă și prețioasă, iar fiecare dintre noi suntem făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Toți avem dreptul la protecție înăuntrul sau în afara pântecului și trebuie să avem șansa de a ne bucura de binecuvântările libertății.”

În sprijinul celor afirmate de Warren vin și datele publicate de către The Radiance Foundation, un ONG pro-viață, care arată efectul devastator avut de industria de avorturi asupra comunității afro-americane.

Astfel, numărul avorturilor este de 4 ori mai mare în rândul femeilor de culoare, în comparație cu femeile albe. Planned Parenthood, liderul industriei de avorturi din SUA are 79% din clinici plasate în cartierele locuite preponderent de minorități. Există dovezi că Planned Parenthood a acceptat donații și sponsorizări pentru a-și dezvolta rețeaua în cartierele dominate de minoritatea afro-americană. Nu trebuie să mire pe nimeni că fondatoarea Planned Parenthood, Margaret Sanger, este o cunoscută rasistă și susținătoare a eugeniei, responsabilă de sterilizarea a mii de femei de culoare în anii 30-40 din secolul trecut.

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button