opiniiviol

O femeie creștină în vârstă de 60 de ani a fost torturată și violată timp de nouă ore, în Siria, de militanții musulmani al-Nusra. După care a fost ucisă cu pietre

Cătălin Sturza, Facebook

Femeia se numea Suzan Der Kirkour și era profesoară de limba arabă. Femeia a fost răpită, se pare, din casa ei de militanții jihadiști. Calvarul femeii a început pe 8 iulie, luni după-amiaza, și s-a încheiat abia marți dimineața.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat crima: „Corpul ei purta urmele torturii. Conform raportului medico-legal, femeia a fost torturată timp de nouă ore înainte de a fi lapidată și ucisă de persoane neidentificate.” Atacatorii sunt, se pare, membrii ai organizației islamiste Jabhat al-Nusra.

Organizația SOS Chrétien’s d’Orient a scris: „Calvarul ei a fost extrem de crud. Realitatea este la fel de crudă (…) o fecioară la 60 de ani, a murit fiind agresată, iar și iar, de jihadiștii din al-Nusra (…) Ca martiră, ea se alătură, în Rai, altor mii de frați creștini, care au murit la rândul lor în arena barbariei”.

Încă o știre despre care, foarte probabil, nu vom citi nimic în ziare. Pentru că oamenii precum Suzan Der Kirkour sunt prea creștini pentru stânga din Occident; și prea străini pentru dreapta din Occident.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button