viaţa de familie

O atitudine evlavioasă în cadrul căsniciei

cununie

Cel ce intră în căsnicie curat, cast, pentru prima dată pătrunde taina unirii trupești, și pe urma acestui fapt în suflet se naște pentru prima dată o atitudine nouă, evlavioasă, față de trupul celuilalt, care devine sacru. După cum arată viața, tocmai în urma apropierii trupești (în condiții normale) din căsătorie înflorește în suflet sentimentul profund, luminos și aducător de bucurie al dragostei reciproce, respectul tandru și sentimentul profund al legăturii indisolubile dintre cei doi. Tocmai aici, în acest punct , se cunoaște din experiență dreptatea monogamiei și toată nedreptatea divorțurilor. Soțul și soția pot să aparțină doar unul altuia – și aceasta este nu numai o cerință a moralei sociale, care ocrotește căminul familial, ci și o taină imperioasă și profundă, care este pătrunsă în căsnicie. (Protoiereul Vasilie Zenkovskii)

(Cum să întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, pp. 14-15)

Sursă: Doxologia

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button