criza de sarcinăfamiliesarcinăsfaturi pentru părinţivalorile familieiviaţa de familie

Gemenii „miraculoși” supraviețuiesc unei nașteri premature la 25 de săptămâni

Adaptat după Bridget Sielicki, ‘Miracle’ twins survive premature birth at 25 weeks

După furtună, iese curcubeul. Uneori, chiar două curcubeie.

Așa îi privește Toni Lacey pe cei doi copilași ai ei, gemenii care au supraviețuit după ce i-a născut prematur la doar 25 de săptămâni.

Ce s-a întâmplat? La o ecografie de rutină, Toni a descoperit că are o dehiscență uterină, o complicație gravă care apare de obicei în timpul travaliului, în care peretele uterin se rupe. A fost internată de urgență și, la 25 de săptămâni de sarcină, a născut doi băieți. Ambii cântăreau mai puțin decât o pâine și au suferit mai multe complicații medicale: hemoragie cerebrală, transfuzii de sânge și enterocolită necrozantă (când intestinul subțire începe să de distrugă).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru Toni, ca pentru orice mamă, este foarte greu să își vadă copiii atât de vulnerabili și să se întrebe dacă vor trăi. Iată mărturia ei:

„Medicii au fost sinceri cu noi și ne-au avertizat că s-ar putea să nu supraviețuiască, că va fi o călătorie foarte lungă și că va fi dificil. Erau atât mici. Mâna mea le acoperea tot corpul când erau în incubatoare. Și doctorul spunea cât de mici erau, că pielea lor era literalmente ca hârtia.

Când s-au născut, au fost nevoiți să îi pună în pungi de plastic pentru a le ține de cald. Cântăreau mai puțin decât o pungă de zahăr și aveau lungimea unei banane. Până la 3 luni erau prea mici pentru a purta orice haină și nu li s-a permis să poarte haine când erau în incubatoare, erau înveliți doar în prosoape de muselină.

Ei sunt bebelușii mei miraculoși, bebelușii mei curcubeu, pentru că i-am avut după ce am pierdut o sarcină.

Le-aș spune altor mămici cu copii prematuri care se luptă cu astfel de situații să privească întotdeauna aspectele pozitive, să aibă răbdare și să nădejde.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button