valorile familieiviaţa de familie

Rachel Campos Duffy: Problema feministelor se numește Amy Coney Barrett

de Rachel Campos Duffy, Fox News
Traducerea și adaptarea: Redacția Stiripentruviata.ro

În următoarele treizeci de zile, femeia despre care se va vorbi cel mai mult în America va fi Amy Coney Barrett, nominalizată de Președintele Donald Trump la Curtea Supremă de Justiție SUA după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg.

Viața ei, atât profesională, cât și personală, va fi oglindită printr-o lentilă care mărește defectele – genul de oglindă pe care orice femeie îl detestă.

Fiecare decizie pe care a luat-o va fi despicată și tocată de cei implicați în politică, în speranța că îi vor putea aplica o lovitură care să-i spulbere cariera în instituția pentru care a fost nominalizată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Amy Coney Barrett este indiscutabil calificată pentru post. A absolvit ca șefă de promoție Facultatea de Drept a Universității Notre Dame din statul Indiana, ajungând în cele din urmă să lucreze la Curtea Supremă cu judecătorul Antonin Scalia.

Studenții, colegii și foștii ei profesori spun cu toții că, pe cât de bună este profesional, pe atât este de amabilă, generoasă și smerită. Pe scurt, are intelectul și temperamentul perfect pentru a ocupa pe viață o poziție atât de importantă.

La ceremonia de nominalizare care a avut loc sâmbătă la Casa Albă și-a declarat dragostea pentru America și pentru Constituție. De asemenea, nu a ascuns că împărtășește filosofia judiciară a fostului ei șef, conform căreia judecătorii nu elaborează politici, ci doar interpretează legea.

Transparența ei este revigorantă și de aceea este imposibil să fie prinsă pe picior greșit, contrazicându-se.

De fapt, viața ei contrazice tocmai noțiunea feministă conform căreia fertilitatea și copiii sunt o piedică în calea realizării profesionale a femeii. În cazul ei, copiii și familia nu au făcut decât să-i ofere scop și perspectivă profesională.

Din moment ce Amy Coney Barrett nu poate fi atacată în plan profesional, democrații au o dilemă. Cum să subminezi reputația unei femei incontestabil calificate, fără să pari un nemernic și în mod relativ credibil pentru stângiști?

E complicat.

Trolii din social media au și început să arunce săgeți despre felul în care Amy Coney Barrett își crește copiii, testând diverse linii de atac înainte să le transfere în mâinile senatorilor democrați, care ar putea să le folosească la audierile televizate din octombrie.

Senatorii încă se mai resimt după respingerea arătată de alegători și provocată de linșajul pe care i l-au aplicat și judecătorului Kavanaugh [nominalizat la Curtea Supremă, a fost confirmat pe post în ciuda atacurilor vulgare ale democraților și ale întregii prese – n. ed.].

Fac un joc periculos cu o lună înainte de niște alegeri prezidențiale în care femeile, inclusiv cele din suburbii, care seamănă foarte mult cu Amy Coney Barrett, ar putea decide rezultatul.

Pentru feminismul radical, miza este cât se poate de mare. În timp ce americanii scot pop-cornul pentru a urmări filmul vieții judecătoarei  
Amy Coney Barrett, o mulțime de femei cu gândire corectă vor ajunge la concluziona că viața acesteia întrupează însuși feminismul!

Îi puteți spune „feminism conservator” dacă vreți, dar această rebranduire a feminismului s-ar putea dovedi mult mai dezirabilă pentru femeile americane obișnuite, care nutresc speranțe de dragoste, căsătorie, sex și (mulți) copii într-o măsură mai mare decât își imaginează liderele de opinie ale feminismului radical woke.

Dar cum ar putea mama catolică și pro-viață a șapte copii să devină noua față a feminismului?

Cum a îndrăznit să se căsătorească și să-și întemeieze o familie la vârsta de douăzeci și ceva de ani? Și ce provincial din partea ei să nu se limiteze la un număr acceptabil de copii din punct de vedere social și ecologic?

Nu trebuia să fie așa. Ștafeta feminismului trebuia predată lui Hillary Clinton, dar aceasta nu a mai putut-o prelua în 2016.

Însă genul ei de „feminism” – compromisurile urâte, furia, ura împotriva bărbaților – nu s-a asortat niciodată cu femeile mai tinere și mai luminoase.

La ceremonia de nominalizare, Amy Coney Barrett a dezvăluit despre soț:

„Mă întreabă în fiecare dimineață ce poate face pentru mine în ziua respectivă”.

O tânără care va auzi aceasta nu poate decât să ajungă la concluzia că, dacă vrea să aibă cândva și carieră, și familie, cea mai importantă decizie din viața ei va fi să aleagă cu cine se căsătorește. Și ar mai trage concluzia că, odată găsit pretendentul potrivit, cea mai inteligentă mișcare ar fi să se căsătorească cât mai devreme, ca nu cumva să-și piardă iubitul și coechipierul de viață.

Cu siguranță nu aceasta învață fetele la orele de Studii Feministe sau din revista Cosmopolitan.

În ceea ce privește copiii, viața judecătoarei Amy Coney Barrett contrazice noțiunea feministă că fertilitatea și copiii sunt o piedică în calea realizării unei femei. În cazul ei, copiii și familia i-au oferit scop și perspectivă în carieră.

Generozitatea, cultivată prin credință și viața de familie, le-a dat curajul ei și soțului să-și deschidă inimile și casa nu doar pentru unul, ci pentru doi copii haitieni, pe care i-au adoptat.

Studenții ei de la Universitatea Notre Dame au fost deopotrivă de impresionați de compasiunea maternă și de inteligența profesoarei lor. Ea însăși mamă de copil cu nevoi speciale, Amy Coney Barrett a mentorat un student care a devenit primul grefier cu deficiențe de vedere de la Curtea Supremă.

În mod clar, Amy Coney Barrett operează la un nivel intelectual și profesional mai înalt decât marea majoritate a femeilor.

Cu toate acestea, viața ei este un model pentru cei care caută o alternativă la constrângerile feminismului. A încălcat toate regulile din „manualul feminismului”. Pe deplin conștientă de excepționalul său talent academic și juridic, în carieră nu a urmat calea previzibilă a marilor firme de avocatură.

S-a întors în South Bend, la comunitatea catolică pe care o cunoștea și o iubea, pentru a-și crește copiii și a-i educa pe alții.

Și-a urmat inima, investind din timp în lucrurile care durează – căsătoria, familia și o viață spirituală profundă și activă.

Este nevoie de curaj și credință pentru a construi o viață personală deplină în timp ce lumea îți spune că îți risipești talentul petrecându-ți timpul și rispind energie între schimbatul scutecelor, transportul copiilor cu mașina și treburile gospodărești.

Liberalii încep să înțeleagă cu amărăciune că Amy Coney Barrett are mari șanse să o înlocuiască pe faimoasa judecătoare Ruth Bader Ginsburg, atât de dragă lor.

În curând, și feministele vor fi nevoite să se resemneze cu faptul că și Amy Coney Barrett va deveni o faimoasă judecătoare de la Curtea Supremă, temperând excesele feminismului și oferind femeilor validarea culturală pe care feminismul le-a negat-o.

Amy Coney Barrett nu este o victimă a patriarhatului. Este produsul alegerilor pe care le-a făcut și le amintește femeilor care doresc să fie mame că, între două extreme – femeia de carieră fără copii și mama casnică – există numeroase ipostaze în care pot evolua.

Este lăudabil că Președintele Trump a recunoscut valoarea includerii unei mame cu copii mici pe un post la cea importantă instanță judecătorească din America. Aceasta transmite un mesaj puternic despre ceea ce țara noastră poate și ar trebui să prețuiască: lucrurile care durează.


Rachel Campos Duffy, mamă a nouă copii și soția fostului congressman Sean Duffy, este colaboratoare la Fox News.


Ruth Bader Ginsburg susținea că în sarcină nu există mamă și copil. Amy Coney Barrett ar putea îndrepta aceasta

Breaking News: după săptămâni de atacuri mincinoase, Brett Kavanaugh a fost confirmat. Morala pentru români

SUPREMA CALOMNIE. Judecătorul Kavanaugh, candidat la Curtea Supremă SUA – cronica unei execuții politice anunțate



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button