poveşti pentru trezit copiiisfaturi pentru tineriviralvita

VIDEO: O altă față a unui profesor dur de matematică

23 aprilie 2014, ViralVita.com

Mulți dintre elevii lui Jim O’Connor, profesor de matematică  la liceul Saint Francis din statul american California, nu-l prea plăceau. Ei se temeau de veteranul războiului din Vietnam și îl priveau doar ca pe un profesor extrem de strict ce nu credea că școala trebuie să fie distracție și care îi cam chinuia cu calcule.

Până când, într-o bună zi, unul din elevii săi, Patrick, a mers la Spitalul de Copii din Los Angeles, pentru a se implica într-o campanie de donare de sânge. Acolo a constatat cu surprindere că tot spitalul îl cunoștea pe profesorul său de matematică. Numele lui trona ca deținător de record la capitolul donare de sânge, iar pe profesor însuși îl găseai trei zile pe săptămână ajutând bebelușii bolnavi. Îi legăna, îi liniștea, le dădea să mănânce.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Uimit, Patrick a simțit că vede fața necunoscută și surprinzătoare a unui om despre care credea că știe totul.

Profesorul său, care nu și-a întemeiat niciodată o familie și nu are copii, a declarat pentru CBS despre bebelușii pe care îi ajută în lipsa părinților: „Nu vreau să-i văd singuri. Nu pot!”

O membră a personalului medical al spitalului a explicat pentru echipa de televiziune că ajutorul acestuia este neprețuit: „Se calmează în brațele lui, se relaxează și adorm”.

Patrick le-a declarat jurnaliștilor că, descoperind această latură sensibilă a profesorului său, a învățat mai mult decât matematică: a primit o lecție de viață și a identificat un model de urmat: „Întotdeauna l-am respectat, dar acum am ajuns la alt nivel – încercăm să-l imităm. Este cel mai bun model de om care slujește”.

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button