avortcriza de sarcină

„Nu știu ce să fac. Mi-e teamă pentru viața mea. Mi-e teamă pentru viața copilului” – o poveste din timpul campaniei „Redăm speranță pentru amândoi”

de Alexandra Nadane, CentrulAlexandra.ro

Număr necunoscut – spre deosebire de telefonul personal, când răspunzi la un număr pentru criză de sarcină te grăbești să răspunzi rapid.

Delia vorbește cu mare dificultate. Abia respiră.

„Bună ziua. Îmi cer iertare că vă sun, dar am mare nevoie de ajutor. Sunt însărcinată în două luni și sunt în spital. Am fost diagnosticată recent cu tuberculoză, după ce testul Covid-19 a ieșit negativ. Mă simt foarte rău. Unii medici spun că trebuie să renunț la copil și să fac avort, pentru că va fi afectat de tratament. Alți medici mă încurajează să păstrez sarcina și să lupt, pentru că va fi bine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mi-am dorit foarte mult acest copil. Vestea că sunt însărcinată a venit după o perioadă foarte grea, în care îmi pierdusem orice speranță. Aveam în sfârșit un motiv de bucurie, iar acum simt că se prăbușește totul. Nu știu ce să fac. Mi-e teamă pentru viața mea. Mi-e teamă pentru viața copilului.”

Din cauza restricțiilor și a diagnosticului, Delia era absolut singură. Nu se putea vedea nici cu rudele, nici cu soțul.

Sprijinul emoțional, chiar și prin telefon, a ajutat-o să-și recapete curajul. A simțit că nu e singură.

M-am bucurat să descopăr o femeie luptătoare, care a avut nevoie doar de o mână întinsă pentru a-și regăsi speranța. La scurt timp a fost consultată de un alt medic ginecolog, care a susținut-o să meargă mai departe.

Munca noastră continuă în fiecare zi, atât pentru Delia, cât și pentru alte sute de femei care trec prin criza de sarcină.

Au trecut 14 zile din campania „Redăm speranță pentru amândoi” și s-au strâns 53,83% din banii necesari deschiderii Centrului Sfânta Elena.

Iar sprijinul tău ne aduce mai aproape de țintă: deschiderea unui nou centru, care să ajute în fiecare an 1.500 de femei în criză de sarcină să se bucure de nașterea copilului.

5 modalități prin care poți sprijini deschiderea Centrului Sf. Elena

 1. Setează o donație lunară recurentă de 10 RON/3€/3$ în conturile de mai jos:
  Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
  Cod fiscal: 36913780
  Conturi:
  RO79RNCB0082153361040001 LEI
  RO52RNCB0082153361040002 EURO
  RO25RNCB0082153361040003 USD
 2. Donează-ți ziua de naștere pentru deschiderea noului centru prin platforma Galantom: https://centrulalexandra.galantom.ro/event-projects/view?id=2685;
 3. Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, prin completarea formularului 230 până la 30 iunie 2020. Formularul este disponibil aici: https://centrulalexandra.ro/wp-content/uploads/2020/04/230_OPANAF_50_2019.pdf
 4. Donează cu cardul prin aplicați Mobilpay, dând click pe acest link: https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1ataq5er
 5. Donează prin Paypal folosind acest link: http://paypal.me/centrulalexandra


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button