homosexualitate

Moscova: Parada gay interzisă pentru al 10-lea an la rând

moscova1
foto: www.freedigitalphotos.net

Moscova, 8 Iunie 2015 (LifeSiteNews.com). Autoritățile și cetățenii din Moscova au continuat rezistența lor de lungă durată în fața ideologiei homosexuale și anul acesta, oprind o paradă “gay pride” în centrul orașului și arestând participanții, conform unor rapoarte ale presei locale și internaționale.

Deși li s-a refuzat autorizația, organizatorii paradei au încercat să facă o demonstrație chiar peste drum de biroul primarului, dar au fost întâmpinați de un număr mare de contra-protestatari pro-familie.

Doi protestatari au fost bătuți de cetățeni și apoi arestați de poliție, de asemenea și alții au fost opriți din acțiune, iar autoritățile declară că au arestat 20 de persoane din ambele tabere, inclusiv pe Nikolai Alexeyev, pricipalul organizator al paradei.

Locuitorii Moscovei se opun hotărât paradelor gay, adesea acestea fiind scena nudității publice și chiar a actelor sexuale în public, și văd astfel de evenimente ca pe un atac asupra valorilor societății.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 2010, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, sub influența Uniunii Europene, a declarat interzicerea unor astfel de parade ca fiind ilegală, dar autoritățile ruse au refuzat să se conformeze.

Și un protest “flashmob” ținut în Moscova pe 17 Mai, pentru a celebra “Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei” a fost repede încheiat de autorități, care a arestat 17 oameni. Totuși, un protest similar în Sankt Petersburg ținut în aceeași zi, a continuat nestingherit, fiind chiar supravegheat de autorități.

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button