Marxism cultural

Mircea Platon: „Utopismul stangii nu poate fi satisfacut de nicio realitate sociala”

de Mircea Platon, Facebook

Utopismul stangii nu poate fi satisfacut de nicio realitate sociala. Normal ca Romania veche le displace! Ca au citit in ziare, si stiu. Dar cititi ziarele frantuzesti, nemtesti, englezesti, americane, din ce tara vreti, din perioada interbelica si senzatia de politicianism, mizerie sociala, coruptie, scandaluri e aceeasi. Si asta pentru ca ziarele sunt…. ziare, adica decupeaza anumite felii de realitate. Stanga e satisfacuta doar de viitorul luminos. Trecutul e intotdeauna sclavagist, feudal sau legionar. Cel mai mult ma distreaza ca stanga e in acelasi timp uniform deprimata atunci cand vine vorba de trecut, dar si progresista. Adica neaga diferitelor epoci istorice exact progresul, evolutia care constituie altminteri filosofia istoriei stangiste. Progresul incepe intotdeauna abia cu ultima generatie de activisti. Restul e un trecut de cimpanezei retrograzi de care trebuie sa ne salveze conectarea la ultimele inginerii sociale. Poporul e, in lectura lor, doar o fosila vie, o supravietuire anacronica a unui trecut pocit si stramb.
Si cica stanga e umanista! Cum sa fie umanista cu atat de mult dispret fata de eforturile si realizarile trecutului, ale stramosilor?

PS Nu ”idealizez” trecutul, dar mai slabiti-mă cu reiterarea de truisme despre ”mizeria țărănească” și cu vehicularea de citate din literatura tezista a epocii sau de franturi de statistici interpretate aiurea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button