adopţie

Minunile adopției: Avea 7 ani, spina bifida, scolioză și nu vorbea engleza. Azi e adolescent și managerul unei echipe de fotbal școlar

de Redacția Stiripentruviata.ro

Când avea șapte ani, Ryan Wolfe a fost adoptat din China de o familie americană. Părinții adoptivi, care mai aveau două fiice biologice, i-au asigurat lui și altor patru băieți de origine chineză un cămin iubitor.

Băiatul a fost adoptat atât de târziu din cauza problemelor de sănătate: avea spina bifida și scolioză, dar părinții adoptivi au făcut tot ce a ținut de ei pentru a-l trata.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La început s-au înțeles prin semne, dar băiatul a învățat uimitor de repede engleza.

Ryan a suportat cu stoicism peste 20 de operații, prin care i s-au introdus tije metalice în coloana vertebrală și i-au fost separate coastele.

Toate acestea și paralizia parțială a unuia dintre picioare nu l-au împiedicat pe copil să facă sport. Uneori a rupt tijele din coloană din cauza baschetului și a trebuit să facă alte operații, dar nu s-a lăsat. Singurul regret este că nu poate juca fotbal.

„Dar mulți tipi ca mine sunt în scaunul rulant, așa că eu sunt norocos”, spune tânărul. Chiar dacă nu poate juca pe teren, a devenit managerul unei echipe de fotbal școlare, pe care o ajută și pe partea motivațională.

„Când simți că nu mai poți și că nu te mai ascultă propriul corp, te uiți la Ryan și știi prin ce trece. Te face să-ți depășești limitele”, a declarat unul din jucătorii echipei.

Tatăl adoptiv al lui Ryan urmează chimioterapie pentru un cancer de sânge, iar Ryan îl încurajează și îl susține. Ca cel mai mare dintre copiii adoptați de familie din China, tânărul este și un exemplu pentru ceilalți.

„Frații îl privesc cu mare respect, pentru că și-ar da și haina de pe el pentru oricine și chiar asta a făcut cu ei, chiar dacă lui nu-i place să recunoască. Ryan ne-a făcut viața atât de frumoasă! A făcut pentru noi mai mult decât am putea noi face vreodată pentru el”, a declarat Justin Wolfe, tatăl adoptiv al tânărului.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button