valorile familiei

Mesajul Secretarului General ONU de Ziua Internațională a Familiei deschide calea către promovarea unei noi definiri a realității familiei

de Știri pentru viață

Deoarece anul acesta Ziua Internațională a Familiei este la a 20-a aniversare, ONU a declarat întregul an 2014 drept Anul Internațional al Familiei.

Cu această ocazie, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ban Ki-Moon, a transmis un mesaj în sprijinul familiei, în care afirmă, printre altele: „Furnizând susținere economică și emoțională membrilor lor, familiile pot crește cetățeni productivi și implicați, dedicați binelui comun. Familiile puternice și funcționale, în orice formă s-ar putea prezenta, pot ajuta la reducerea sărăciei, îmbunătățirea bunăstării mamelor, promovarea egalității de gen și susținerea drepturilor omului”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un ochi avizat cu exprimările politic corecte ar putea sesiza un semnal de alarmă în precizarea „în orice formă s-ar putea prezenta”, referitoare la familii. De ce? Pentru că aceasta înseamnă că mesajul Secretarului General ONU nu vine în sprijinul reafirmării și recunoașterii realității familiei naturale, ci deschide calea pentru introducerea unei noi definiții a acesteia.

În sprijinul acestei citiri vine și ultima parte a frazei imediat următoare din mesajul lui Ban Ki-Moon: „Sprijinirea familiilor este crucială pentru realizarea deplină a potențialului lor. Aceasta înseamnă transformarea nevoilor lor în politici care iau în considerare circumstanțele lor în abordarea conflictelor și promovarea unui tratament egal pentru toate familiile, indiferent de structura acestora”.

Acest „tratament egal… indiferent de structura” familiei arată că ONU consideră de la sine înțeles să promoveze ideologia neo-marxistă de redefinire a familiei care s-a impus în multe țări occidentale, unde a fost legiferată posibilitatea de a recunoaște ca familii și cuplurile de același sex care vor să adopte sau să aibă copii prin diverse tehnologii de reproducere moderne.

Celor care nu prea sunt „duși la biserică” li s-ar putea părea firească această recunoaștere a familiei „în orice formă” ar apărea ea, deoarece este promovată în numele drepturilor omului și al democrației.

Acestora le-aș reaminti că de milenii familia este o realitate binecunoscută și funcțională ca atare, chiar și în societățile antice, pre-creștine, în care existau și alte tipuri de relații intime în afara celor de tip heterosexual.

Referirea la realitatea obiectivă, înlocuită cu perspective multiple și subiective

Din punct de vedere logic, a contesta o realitate socială de tipul familiei este un demers arbitrar și absurd, echivalent, de exemplu, cu cel de a contesta definirea femeii ca persoană umană de sex feminin, spunând că aceasta poate fi și de sex masculin dacă așa vrea ea sau dacă așa dictează un nou curent de opinie.

Aici este esența a ceea ce se numește „teoria genului”, ce desprinde limbajul de realitate, pe care își propune să o nege și să o îngroape într-o subiectivitate și relativitate atotcuprinzătoare. Familia a fost dintotdeauna formată din bărbat, femeie și copiii lor. Este vorba de ceva concret și palpabil, nu de un concept sau noțiune politică ce se poate schimba în funcție de modă sau ideologie.

Noul limbaj și zorii unui nou totalitarism

Din punct de vedere politic, a schimba definiția unui cuvânt așa cum apare ea în dicționare nu ne este străină nouă, celor care au trecut prin experiența comunismului. În comunism, domnii au devenit „tovarăși”, academicienii au devenit „bandiți”, gospodarii fruntași „exploatatori” și așa mai departe. Noul limbaj obliga la crearea unei noi realități, totalitare, care justifica purificarea societății de realitățile ce erau indezirabile pentru noua ordine socio-politică.

Din păcate, aceste realități de ordin social erau formate din oameni în carne și oase, care au fost pur și simplu exterminați fizic pentru că nu mai încăpeau în noile definiții ideologice. Nu poate fi altfel nici în cazul unei redefiniri familiei. Aceasta va duce la subminarea unei realități și înlocuirea ei cu un construct ideologic care va sfârși prin a o distruge. Iar în acest caz pustiirea va fi mai puternică poate decât cea comunistă, care era aplicată la nivel macro-social, deoarece familia este nivelul ultim, micro, al oricărei societăți.

Despre drepturile copilului

Și, pentru că tot vorbim de drepturi, din punct de vedere al drepturilor copilului, niciun copil nu poate fi privat de dreptul de a avea mamă și tată. Orice psiholog serios poate confirma importanța și necesitatea celor două roluri complementare din familie, masculinul și femininul, pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Chiar și copiii crescuți în familii formate din persoane de același sex confirmă public acest lucru, după cum rezultă dintr-un articol uluitor publicat de LifeSiteNews.com.

Cum îi determinăm pe politicieni să conștientizeze pericolul ideologizării noțiunii de familie

La congresul internațional pe tema traficului de persoane care a avut loc în aprilie, reprezentanții asociațiilor europene pentru familie i-au îndemnat pe români să-și facă asociații care să-și propună propună protejarea ideii de familie naturală în mod pro-activ: adică să meargă ei primii către autorități și decidenți politici cu propuneri legislative de protejare a familiei naturale, nu să aștepte apariția unor inițiative care să dinamiteze și mai puternic celula de bază a societății.

Avertismentul vine după experiența amară a multor țări occidentale, unde s-au legiferat „căsătoriile” între persoane de același sex. Iar valul stă să se prăvălească și peste România. E timpul să ieșim din amorțeală, să ne luptăm pentru ceea ce suntem sau ne dorim să fim cu adevărat, pentru viitorul copiilor și al României – cu siguranță mai sunt destui care cred în el!

Cei care cunosc problematica aceasta, deja s-au sesizat. Stiripentruviata.ro a lansat azi, de Ziua Familiei, un sondaj în rândul politicienilor români. Acesta sună astfel:

Domnia Voastră,

Astăzi, 15 mai, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei.

În contextul inițiativei domnului deputat Remus Cernea de redefinire a instituției familiei prin introducerea parteneriatului civil accesibil și persoanelor de același sex, a redefinirii ei în legislația unor țări din Uniunea Europeană, a prezenței poligamiei, poliandriei și poliamorismului în diferite comunități și state din lume, portalul Știri pentru viață desfășoară un Sondaj de opinie pentru a afla poziția exactă a candidaților pe această temă.

Sondajul este trimis tuturor partidelor și alianțelor care au candidați înscriși în cursa electorală și candidaților independenți. Răspunsurile vor fi publicate pe site-ul stiripentruviata.ro

Vă rugăm să răspundeți la întrebările de mai jos:

1. Sunteți de acord că familia naturală, întemeiată de bărbat și femeie, este singura formă pe care firea lucrurilor și experiența umanității o arată ca fiind eficientă în dezvoltarea și continuitatea pe termen lung a unei societăți și, ca atare, statul trebuie să o sprijine și să o apere? Dacă da, Vă rugăm să realizați o scurtă argumentație.

2. Dacă nu sunteți de acord, și considerați că statul este dator să extindă definirea familiei astfel încât să acopere diferitele tipuri de relații existente în societate, Vă rugăm să precizați cu care dintre extinderi sunteți de acord și cu care nu sunteți de acord și să realizați o motivație a opiniei Dumneavoastră:

a. între două persoane de același sex (relație homosexuală)

b. între mai mult de două persoane de același sex (relație de tip truplu)

c. între un bărbat și mai multe femei (relație poligamică)

d. între o femeie și mai mulți bărbați (relație poliandrică)

e. între un număr nedefinit de bărbați și femei (relație poliamorică) 

Vă vom ține la curent pe site cu privire la răspunsurile politicienilor noștri, ca să știm cine și cum ne reprezintă în aceste chestiuni.

O altă inițiativă este a prietenelor noastre de la Feminism proFamilie. Ele au lansat public un apel la recunoașterea, reafirmarea și consolidarea familiei naturale ca realitate unică și de neschimbat, în care complementaritatea sexelor asigură o reală diversitate și mediul propice pentru dezvoltarea personalității copiilor.

Inițiativa ProFamilie, proEuropa le propune candidaților la alegerile europarlamentare să semneze un angajament că în viitoarea lor activitate politică vor sprijini și susține familia naturală ca realitate de neschimbat care stă la temelia unei societăți viabile și sănătoase.

În Franța, politicienii care au semnat un angajament similar au fost aleși în proporție de 80% la alegerile locale, ceea ce dovedește interesul electoratului pentru un astfel de demers în contextul noii ideologii care mătură Europa și se transformă în agendă publică, tinzând să intre în școlile și casele oamenilor sub pretextul democrației și al egalității în drepturi.

Ce înseamnă drepturile omului?

Drepturile universale ale omului trebuie respectate indiferent de sex, rasă, religie, etnie sau alte criterii. Dar aceasta nu înseamnă să facem amendamente și politici speciale pentru fiecare minoritate. Doar sunt drepturi universale!

Toți suntem în egală măsură oameni, iar universalitatea unor principii de drept nu are nevoie de recomandări speciale prin care se creează „mai multă egalitate” pentru unii decât pentru alții. Orice discriminare este nefericită. Inclusiv cea pozitivă.

E timpul ca românii să se trezească din greaua amorțeală și să fie mai prezenți în viața publică și mai implicați în orientarea politicilor actuale spre realele lor interese. Să învețe să aibă încredere că se poate dacă vrei. Chiar dacă nu știi încă ce vrei să faci, poți începe să te întrebi ce să faci și răspunsul va veni.

Dumnezeu îți dă, dar nu îți pune în traistă. Fiindcă omul a fost creat să conlucreze și el într-un fel la facerea și ordonarea lumii. Altfel, ce diferență ar mai fi între noi și alte specii, din care ni se spune cu atâta insistență că ne tragem, încât am și ajuns să o credem?

Să ieșim din cușca pasivității în care se mulțumesc să ne închidă politrucii de modă nouă! Aceștia proferează că normalitatea nu există, fiind ceva relativ și subiectiv, și că familia ne constrânge libertatea personală. Nu trebuie să uităm niciodată că familia ne învață o lecție mai prețioasă decât simpla libertate: aceea a alegerii libere de a trăi în comuniune iubitoare cu ceilalți, singura care te poate forma ca membru responsabil al societății.

Foto: Free Digital Photos


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button