valorile familiei

Unirea dintre soți și dintre părinți și copii, afirmare vie a diversității și pecete a Sf. Treimi: IPS Calinic al Sucevei despre familie (2)

de Redacția Stiripentruviata.ro

Școala virtuților din fiecare familie – care caracterizează legătura dintre părinți și copii – poartă această binecuvântare a Sfintei Treimi, pentru că toți sunt chemați să oglindească și să prelungească în viața umană unitatea desăvârșită a dumnezeirii.

Iată de ce scopul unirii soților, pe do parte, înseamnă desăvârșirea „hotarului dragostei”, care este acela „ca cei doi să devină una”, adică să devină și să se comporte ca o singură ființă, cum zice Sfânta Scriptură, prin acea unire absolută care nu desființează deosebirea persoanelor.

Tocmai aici se revelează mai puternic pecetea Sfintei Treimi asurpa ființei umane, întrucât se afirmă simultan unitatea și multiplicitatea, identitatea și distincția persoanelor. Așadar, în afirmarea vie a acestei diversități stă toată dinamica creativă a unei familii, în diversitatea darurilor, dar și a virtuților pe care le pot dobândi membrii acesteia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Familia și filantropia. Două instituții divino-umane, de Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților, Ed. Crimca, Suceava, 2020, p. 27


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button