avort

Declarația organizației canadiene pro-viață Campaign Life Coalition inclusă pe lista documentelor Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor

Adaptare după Calvin Freiburger, LifeSiteNews

Consiliul Economic și Social ONU (ECOSCOC) a acceptat să includă declarația Campaign Life Coalition (CLC) în lista documentelor oficiale ale următoarei întruniri a Comisiei pentru Statutul Femeilor. CLC, una din principalele organizații pro-viață din Canada va avea, astfel, șansa să susțină cauza copiilor nenăscuți în cadrul unui organism internațional care, în general, este pro-avort.

Declarația atrage atenția asupra vulnerabilităților cărora trebuie să le facă față femeile însărcinate și fiicele lor nenăscute în toată lumea. Documentul face apel la eliminarea oricăror forme de violență împotriva femeilor și fetelor, în scopul realizării unei egalități de gen reale: „Avortul, ca distrugere intenționată a copilului din uter, care în mod disproporționat vizează copiii de sex feminin, afectând bunăstarea fizică, psihică și emoțională a mamelor, reprezintă o violare directă a oricăror eforturi pentru atingerea acestui obiectiv”, se afirmă în document.

În declarație se arată că, „în pofida opiniei generale că femeile aleg singure să avorteze, un studiu publicat recent în Revista Medicilor și Chirurgilor Americani a relevat faptul că dintre 987 de femei care au suferit un avort chestionate, 73,8 au recunoscut că au fost supuse presiunilor pentru a avorta, 58,3% au avortat pentru a-i mulțumi pe alții, iar 30% s-au temut că își vor pierde partenerul”. CLC subliniază că acestea nu reprezintă acțiuni pentru emanciparea femeiilor care, „aflându-se într-o situație foarte dificilă, au simțit că nu au decât o singură soluție, care, bineînțeles, nu este deloc o soluție”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Declarația citează un alt studiu care arată că „50% dintre femeile care au comis avort ar fi preferat să nască copiii, dacă ar fi avut condiții de viață mai bune”. „De aceea pentru a servi cel mai bine interesele femeilor și realizării obiectivelor de emancipare și libertate autentică, statele membre trebuie să investească în sisteme de protecție socială, care să garanteze cele mai bune efecte pentru mamă și copil. În timp ce mamele pot fi afectate de factori economici, culturali sau medicali, soluția pentru o sarcină dificilă, nu este eliminarea copilului, ci a factorilor care o fac dificilă”.

De asemenea, „lipsa unor sisteme de protecție socială adecvate și servicii publice pentru femeile însărcinate, în special pentru cele aflate în criză de sarcină, trădează o depreciere culturală a maternității”.

CLC consideră „maternitatea un proces natural strâns legat de identitatea și personalitatea femeilor de pretutindeni, care are o importanță deosebită în lume și pentru lume și de aceea ar trebui susținută de societate într-un mod în care mamele să prospere, iar cele care au nevoie să fie ajutate”.

Având în vedere aceste considerente, CLC face un apel către statele membre să „adopte programe sociale eficiente, care să satisfacă nevoile maternității, fără a o elimina și care să promoveze o cultură a respectului pentru mame”.

Rămâne de văzut cum va influența declarația CLC comisia ONU, în condițiile în care anul trecut Comitetul ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC) a cerut guvernelor statelor membre să ridice restricțiile cu privire la avort, în numele „drepturilor fundamentale” și „egalității de gen”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button