religie

#merglacatedrală: Răzvan Popovici, pentru că este un simbol al țării

Pe 25 noiembrie se sfințește Catedrala Națională. Este cel mai important eveniment din istoria recentă a românilor. Ideea construirii Catedralei a apărut după Războiul de Independență și a fost susținută de Eminescu, Slavici și de alți intelectuali ai vremii. La 100 de ani de la Marea Unire, românii au șansa să-și recapete unitatea spirituală prin credință. Vom publica o serie de citate de la oamenii care au înțeles valoarea și unicitatea acestui moment istoric.

Răzvan Popovici: 

Merg la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului!
Iată că am ajuns şi la momentul istoric de o deosebită importanță pentru acest neam, încă de pe vremea lui Eminescu, acest deziderat a început să prindă contur, iar acum după mai bine de 100 de ani a fost realizat.

Merg la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului pentru că familia mea a fost legată de sute de ani de biserică. Bunicul meu, celui căruia îi datorez apropierea de biserică, a avut un rol important în formarea mea şi sunt convins că dacă ar fi fost în viață, ar fi fost mândru că voi participa la această sfințire!
Și eu aş vrea să transmit această valoare copiilor și nepoților mei şi aş vrea ca peste 100 de ani aceștia să conștientizeze importanţa acestui eveniment care a avut loc în anul centenar 2018.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Merg la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului din respect pentru eroii acestui neam care au murit acum 100 de ani pentru ca această țară să arate aşa cum o vedem astăzi!

Merg la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului pentru că este un simbol al acestei țări, aşa acum marile catedrale ale statelor din Occident reprezintă pentru acestea!
#merglacatedrala

Sursa: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button