Marxism cultural

Ce s-ar fi construit cu banii cheltuiți pe Catedrală?

de Dragoș Geamăna, Dragosgeamana.ro

 

„Ce s-ar fi construit daca nu se construia Catedrala? (nimic)

Cu banii cheltuiți pe Catedrală s-ar fi construit jumătate de pod suspendat ca cel de la Basarab.

Cu banii cheltuiți pe Catedrală s-ar fi implementat 30% din Programul național de reeducare parentală.
Cu banii cheltuiți pentru Catedrală s-ar fi implementat programul de educație sexuală comprehensivă în 20% din grădinițele și creșele din România.
Cu banii cheltuiți pentru Catedrală s-ar fi construit în 18 ani un sfert de linie de metrou similar cu magistrala 5 Drumul Taberei.
Cu banii cheltuiți pentru Catedrală s-ar fi construi aproape un stadion care să stea pe jumătate gol la majoritatea meciurilor din campionatul de fotbal.
Cu banii cheltuiți pentru Catedrală politicienii aflați la butoanele țării și-ar mai fi construit cel puțin trei complexe turistice în Brazilia, Madagascar sau Costa Rica.
Cu banii cheltuiți pentru Catedrală Primăria Bucureștiului ar mai fi organizat și dotat încă cinci sau șase companii municipale.
Cu banii cheltuiți pentru Catedrală s-ar fi montat borduri în principalele orașe din țară. De trei ori… De trei ori mai mult decât ar fi costat în mod normal.
Ce s-ar fi făcut cu banii dacă nu era construită Catedrala?
Nu s-ar fi construit sau dotat nici un spital, nu s-ar fi construit sau dotat nici o școală, nu s-ar fi construit nici o autostradă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu banii cheltuiți pe Catedrală, dacă nu ar fi fost construită Catedrala, s-ar fi făcut mai mult din prioritățile celor care guvernează astăzi România, nu din ceea ce ne dorim noi de pe margine.
Cu banii alocați pentru construirea Catedralei chiar s-a construit Catedrala despre care au vorbit în trecut: Carol I, Principe și Rege al României, Regele Ferdinand Întregitorul, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Octavian Goga, Ioan Slavici și mulți, mulți alți înaintași de vază ai neamului românesc.

Catedrala ne arată că România și românii încă sunt capabili de lucruri mărețe, în ciuda tuturor celor care, de 30 de ani se chinuie să ne bage în cap că suntem un neam de nimic, incapabil să se conducă singur și incapabil să își mai revină vreodată din mizeria în care ne-au trântit 40 de ani de dictatură comunistă și 30 de ani de „democrație originală”.
Catedrala ne arata ce mici sunt cei care se străduiesc să ne învețe că nu putem, că n-avem cum, că suntem condamnați, că doar alții pot și noi nu suntem în stare.
Catedrala ne arată că suntem în stare de lucruri mari dacă am fi conduși de adevăratele elite ale națiunii. Dacă am fi conduși de cei care ne pot face să visăm, să sperăm, să lucrăm împreună și să ne bucurăm împreună.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button