Marxism cultural

Ursula von der Leyen, de dreapta-stânga: mamă a șapte copii, susținătoare a „căsătoriei” homosexuale

Marți seară s-a ajuns la un acord privind noua conducere UE. Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, membră a partidului Uniunea Creștin Democrată, a fost propusă ca președinte al Comisiei Europene.

O alegere care arată că cetățenii UE simt nevoia de politici de dreapta, dar lipsesc politicienii care să livreze aceste politici.

Înainte de a deveni ministrul apărării, Ursula von der Leyen a ocupat funcția de Ministru al Familiei, Protecției Vârstnicilor, Femeilor și Tineretului. Din această poziție, a adoptat schimbări în ceea ce privește sistemul de plată al persoanelor cu copii. De asemenea, a inițiat introducerea concediului paternal adițional celor 12 luni de concediu de creștere a copilului, acordat mamelor. Măsura este numită, popular, „două luni pentru tătici” și  presupune și plata unei subvenții pentru cele două luni de concediu paternal. De asemenea, a fost inițiatoarea unor măsuri de limitare a pornografiei pe internet.

De profesie ginecolog, în câțiva ani de la terminarea facultății, a avut propriul cabinet. Ea însăși a născut șapte copii care au astăzi vârste între 19 și 31 de ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-un interviu oferit Euronews, von der Leyen a fost întrebată: „Sunteți mamă a șapte copii, aveți în îngrijire un tată care se luptă cu maladia Alzheimer – cum reușiți să împăcați familia și cariera?”

Ursula a răspuns: „Nu am avut întotdeauna șapte copii, dar este adevărat că am trecut prin multe datorită lor; când încă lucrăm ca medic, la fel ca multe alte cupluri tinere, m-am convins cât de greu este să găsești o grădiniță în apropiere de casă și de locul de muncă, sau să stabilești un orar de muncă flexibil. La început, asta a fost cel mai important. M-a ajutat foarte mult faptul că soțul petrecea și el destul de mult timp cu copiii. (Soțul Ursulei este medic și profesor universitar, n.n). Sper că va veni vremea în care provocarea de a împăca și familia și cariera va privi cuplurile, iar nu doar femeile, și când atât mamele, cât și tații vor avea condițiile necesare pentru a își putea împlini vocația de părinți, în paralel cu urmarea carierei dorite. Cred că acum cea mai mare provocare pentru Europa este să spună <da> copiilor”.

În același timp, Ursula Von der Leyden a susținut poziția Angelei Merkel de încurajare a migrației ilegale, a susținut „căsătoria” și adopția de copii de către cuplurile homosexuale. În 2013 a cerut includerea obligatorie în conducerea companiilor germane a unei cote de 20% femei, care urmează să crească până în 2023 până la 40%. 

Într-un interviu acordat în 2011 revistei Der Spiegel, afirma că urmărește crearea unei armate comune europene și federalizarea UE – crearea „Statelor Unite ale Europei”, după modelul Elveției, Germaniei sau al Americii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button