religie

#merglacatedrală: Daniel Gheorghe, pentru că Biserica este principalul vector de unitate și de armonie socială în România

Pe 25 noiembrie se sfințește Catedrala Națională. Este cel mai important eveniment din istoria recentă a românilor. Ideea construirii Catedralei a apărut după Războiul de Independență și a fost susținută de Eminescu, Slavici și de alți intelectuali ai vremii. La 100 de ani de la Marea Unire, românii au șansa să-și recapete unitatea spirituală prin credință. Vom publica o serie de citate de la oamenii care au înțeles valoarea și unicitatea acestui moment istoric.

Daniel Gheorghe:

Eu cred că biserica este principalul vector de unitate și de armonie socială în România, pentru că biserica ar trebui și trebuie și sunt convins că va continua să joace un rol esențial în ceea ce înseamnă armonizare socială, în ceea ce înseamnă păstrarea calmului, a bunei înțelegeri și a unui climat de respect reciproc între oameni. Noi trebuie să încetăm cu dezbinarea, trebuie să încetăm cu ura, trebuie să încetăm cu această ceartă permanentă și această dorință de a face rău aproapelui nostru, iar această catedrală este un mesaj de bine, un mesaj de adevăr, un mesaj de unitate pentru viitorul acestui popor care traversează niște vremuri foarte tulburi și care parcă, nici nu îmi dau seama de ce, nici măcar nu este lăsat să se bucure de realizarea Marii Uniri la 1 decembrie 1918.

Sursă: PS News

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button