familie

Daniel Gheorghe: „Aș susține revizuirea Constituției doar dacă va cuprinde și modificarea Art. 48, pentru care au votat 3,5 milioane de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat și o femeie”

În contextul discuțiilor despre modificarea Constituției în urma referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, deputatul Daniel Gheorghe a anunțat că va susține modificările aduse Constituției doar dacă vor include și cerința în favoarea căreia au votat 3,5 milioane de români anul trecut. Daniel Gheorghe a scris pe Facebook:

„Ca parlamentar al României, eu personal as susține un act de revizuire a Constituției doar in cazul în care acesta va cuprinde si modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018 de peste 3 milioane și jumătate de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat și o femeie. Altfel nu vom vedea decât cum, noi toți, vom cădea în cursa noii stângi secular-radicaliste care încearcă să perverteasca sensul luptei împotriva corupției într-o campanie de dărâmare a valorilor identitare care alcatuiesc coloana vertebrala în societatea românească. Nu uitați un lucru simplu: justiția se întemeiază pe morală, nu pe ura si pe răzbunare, iar morala laică din lumea democratică a timpurilor noastre, are la baza tot etica iudeo-crestina și cele 10 Porunci pe care omul le-a primit de la Dumnezeu, iar nu de la „comitetul salvării publice” ori de la „komisarii poporului”!”

Dep. Daniel Gheorghe, pe Facebook

La referendumul inițiat de cetățenii României, care ar fi trebuit să clarifice în Constituție definiția căsătoriei ca „uniune între un bărbat și o femeie” (în locul actualei formulări de „uniune între soți”), au participat 20,41% din alegătorii de pe listele permanente, iar 92% dintre ei, adică aproape 3,5 milioane, au votat în favoarea acestei modificări.

Cu toate acestea, referendumul nu a fost validat din cauză că nu s-a atins pragul de prezență de 30% din alegători. Totuși, Comisia de la Veneția recomandă eliminarea impunerii unui prag de validare pentru referendumuri, deoarece aceasta face ca toți cei care nu se prezintă să fie asimilați în mod fals cu cetățeni care au votat împotrivă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button