familieMarxism cultural

Avortul legalizat în statul mexican Oaxaca

Statul mexican Oaxaca a legalizat avortul. Cu un vot de 24 la 12 parlamentul acestui stat a decis că avortul până în săptămâna 12 de sarcină este legal, la cerere, indiferent de motiv. Astfel, Oaxaca este al doilea subiect federal din Mexic, după Mexico City, unde avortul este dezincriminat. În celelalte state ale Mexicului legislația privind avortul variază de la interzicerea totală până la restricții severe. 

Susținătorii avortului au sărbătorit în stradă rezultatul votului, în timp ce cei pro-viață au deplâns vestea și s-au rugat pentru politicienii care apără viața, pe Dumnezeu și poruncile sfinte. 

Încurajați de rezultatul votului din Oaxaca, politicienii pro-avort iau în considerare să încerce să treacă legea prin care avortul să fie dezincriminat pe tot teritoriul Mexicului.

Votul din Oaxaca a fost evident influențat de puternicul și agresivul lobby pro-avort din exterior, în special cel din SUA. Organizațiile pro-avort și industria avorturilor din SUA alocă importante resurse materiale și umane pentru promovarea avortului în țările din America Latină. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În prezent, statele cu legislație pro-viață sunt supuse la presiuni mari din exterior pentru a legaliza uciderea copiilor nenăscuți, venite prin intermediul lobby-ului pro-avort care beneficiază de o însemnată susținere financiară din partea multor oameni bogați sau mari companii și agențiilor ONU, care au criticat legile pro-viață ca fiind abuzive și promovează avortul ca drept fundamental al omului.

Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button