valorile familiei

Melania Dragomir: Ce le doresc celor care privesc cu dezgust familiile sărace cu mulți copii

de Redacția Stiripentruviata.ro

Melania Dragomir, psihoterapeut și consilier școlar, a scris pe Facebook despre cei care judecă familiile numeroase fără mari posibilități materiale, condamnându-i pentru că și-au născut copii.


Toată ziua m-a răscolit o mâhnire. În fiecare an de sărbători sunt campanii umanitare. De aproximativ două ori pe an, pentru a marca bucuria sărbătorilor, se fac aceste cadouri.

Cerute-necerute, sunt identificate cazuri sociale și oamenii își revarsă bunătatea asupra lor. Din prea mult, dragoste, generozitate sau cum vrem să o numim.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anul acesta am văzut cele mai multe comentarii legate de viața acelor familii, de faptul că nu era cazul să facă atâția copii, de lipsa lor de educație.

Se pare că e nevoie de un certificat special, o căsătorie „impecabilă” între doi oameni cu studii superioare, fără vicii, cu vilă și piscină sau măcar un job bine plătit, de viitor pentru a avea copii bine văzuți de această societate modernă.

Mi-au trecut prin fața ochilor o parte din copiii mei de suflet, cu care am lucrat de-a lungul timpului la liceu, pe care îi iubesc. Unii sunt studenți, plecați din țară la universități de prestigiu, o parte căsătoriți și părinți acum la rândul lor. Copii părăsiți de mame, fără tați, copii orfani, crescuți prin chirii, cu părinți alcoolici, agresivi, cu părinți plecați prin țări străine.

Am un singur regret în viața aceasta, că nu am făcut mai mulți copii.

Și celor care privesc cu dezgust familiile sărace cu mulți copii le doresc să trăiască liniștiți cu gândul că aceștia le vor plăti pensia sau poate îi vor îngriji în vreun azil când îi lasă puterile. Și le mai doresc ceva. O fărâmă din raiul unei persoane care a crescut cu greutate un copil, sau doi… sau mai mulți.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button