valorile familiei

Omagiu postum pentru părintele Mihai Negrea, care creștea 117 copii orfani

Preotul-Mihai-Negrea

Preotul Mihai Negrea, de la Mănăstirea din Podul Cosnei, cel care creștea 117 copii orfani, abandonați și săraci, s-a stins din viață, la vârsta de 65 de ani.

Cunoscut ca părintele care a îngrijit peste o sută de copii orfani sau abandonați de părinți, preotul Mihai Negrea de la Mănăstirea Podu Coșnei s-a mutat la viața veșnică în data de 24 ianuarie 2017, la vârsta de 65 de ani. Boala l-a răpus, însă dragostea pentru semeni rămâne un exemplu de urmat.

Din 2006, de când a venit să slujească la Mănăstirea Podu Coșnei, situată la intrarea în comuna Poiana Stampei, părintele Mihai Negrea și-a dedicat viața copiilor care aveau nevoie de adăpost, hrană și educație.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu sacrificii, bătând din poartă în poartă, la prieteni, cunoscuți, sponsori din zonă, ajutat de cei care au putere materială, de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de ceilalți călugări din obștea mănăstirii și de autoritățile locale, părintele Mihai Negrea a dat o șansă copiilor abandonați de familie.

La Podu Coșnei copiii au găsit condiții decente de viață, unde s-au format ca oameni și au devenit utili societății, unii dintre ei urmând și cursuri universitare după terminarea liceului.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button