familie

Matei Dobrovie (USR), utilitatea referendumului: după ce nu a trecut se împinge puternic parteneriatul civil

de Matei Dobrovie, Facebook

Câteva concluzii după referendum:
1. Nu a fost referendumul lui Dragnea, ci Dragnea a omorât referendumul. El a fost cel mai eficient din tabăra #boicot, pentru că a simulat că susține și a făcut exact invers în practică. În plus, încercarea sa de a confisca tema sau de a se legitima prin referendum a dus la o reacție de respingere a populației, pe bună dreptate nemulțumită de derapajele PSD-ALDE din ultimii doi ani. Că și la votul din Camera Deputaților pe revizuirea Constituției, Dragnea a fost absent. S-a confirmat astfel ceea ce am spus mai demult – că PSD nu este un partid conservator, că la Bruxelles votează rezoluții progresiste anti-viață și anti-familie, iar în țară se prezintă apărătorul familiei tradiționale. Cine s-a bazat pe sprijinul PSD a făcut un calcul greșit. Am mai spus-o și o repet – niciun partid nu trebuie să confiște o inițiativa cetățenească.

2. Referendumul nu era inutil și pericolul la adresa familiei este real. Cea mai bună dovadă că imediat după ce nu s-a întrunit cvorumul de prezență se împinge puternic parteneriatul civil, o încercare de a crea un substitut pentru căsătorie, de a o înlocui și de a o submina. În prim plan, PSD și alții. Stânga veche și nouă stânga neomarxistă își dau mâna în acest demers, după ce au fost în aceeași tabăra și cu boicotul.

3. Voință celor 3,7 milioane de români care s-au prezentat la urne și au votat în proporție de 90% DA nu poate fi ignorată. Acești oameni cu valori solide, care nu s-au lăsat intimidați de campania odioasă de manipulări anti-referendum, merită să fie reprezentați de o forță politică care să-și asume explicit valorile creștin-democrate, care stau și la baza construcției europene.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button