adopţie

Marius Budăi, Ministrul Muncii, nu pare să se îndoiască de corectitudinea aplicării legii în cazul Sorinei. Asistenta maternală îl contrazice în direct la televiziune

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, va cere explicaţii cu privire la cazul de răpire a unei fetițe de opt ani de către autorități.

„Imaginile pe care le-am văzut nu sunt cele pe care aş fi vrut să le văd asupra unui copil. Cei în cauză trebuie să spună ce s-a întâmplat. (…) Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului va face o verificare să vedem dacă au fost informaţi cei de la Protecţia Copilului, dacă erau de faţă la momentul preluării, să avem toate elementele. Este un caz extrem de emoţionant, extrem de solicitant. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat”, a declarat Marius Budăi la Antena3, citat de Mediafax.ro.

Ulterior, el a mai declarat la România TV , citat de Agerpres.ro:

„Eu, ca un vechi lucrător în asistenţa socială, din 1995, chiar speram să nu văd aşa ceva niciodată. Am văzut că şi Parchetul şi IPJ au anunţat că vor face verificări şi vor vedea exact ce s-a întâmplat acolo. Eu am dat ordin preşedintelui ANPDCA (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie n.r.) să ceară un raport scris de la DGASPC Dolj să vedem, cei doi angajaţi de DGASPC Dolj să ne spună exact punctul lor de vedere, al psihologului şi al asistentului social. Să ne spună exact ce a fost acolo. Cel mai important acum din punctul meu de vedere este să ne ocupăm de starea copilului. Noi avem posibilitatea şi cu siguranţă o vom face. Avem potrivit legislaţiei o monitorizare post adopţie. Atât timp cât familia va fi în România noi vom face această monitorizare, iar când se va deplasa în SUA, avem o instituţie similară cu care avem încheiat un acord de colaborare şi cu siguranţă vom face această monitorizare şi dacă situaţia va şchiopăta, cu siguranţă voi informa opinia publică.”

Ministrul a precizat că fetiţa este acum cu familia adoptivă într-o locație care nu poate fi comunicată.

Budăi a mai afirmat că asistenta maternală (mama de până acum) a Sorinei a dat declarație că nu doreşte adopţia copilului, dar aceasta a intervenit telefonic în direct şi a spus că acea declaraţie i-a fost luată cu forţa. Iată cum:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu e adevărat, eu nu am făcut-o intenționat. Managerul de caz e de vină și aș vrea să iasă și să spună la lume cum a venit cu hârtia făcută de acasă și m-a obligat s-o semnez, că dacă nu îmi ia fata la centru și mie îmi desface contractul de muncă. Chiar aș ruga-o pe doamna Morjan Violeta să iasă și să spună că nu e adevărată chestia asta”.

Marius Budăi a spus că luni va sesiza ANPDCA (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie):

„Ministerul de Justiţie o să trebuiască să verifice clar ce s-a întâmplat pe linie de autorizare şi până ce s-a dat Hotărârea judecătorească (de adopţie n.r). Acum, cu informaţia nouă precum că i s-a luat doamnei declaraţia cu forţa, acea declaraţie de renunţare la adopţie, cu siguranţă voi sesiza ANPDCA şi cu siguranţă voi trimite luni şi la Mehedinţi şi AJPIS (Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială n.r) şi ANPDCA. Şi să sesizam Poliţia, pentru că, dacă i s-a întâmplat aşa ceva şi i s-a luat o declaraţie cu forţa doamna trebuie să aibă şi dovezi, iar managerul de caz trebuie să şi răspundă.”

Toate informațiile apărute despre cazul Sorinei le găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button