familie

Maria Smicală, strigăt de ajutor pe Facebook: „Suntem izolați complet și nu o putem vedea pe mama. Ce gândesc cei de la Socialul din Finlanda? De ce nu ascultă copiii?”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Maria Smicală, fiica în vârstă de 13 ani a medicului român Camelia Smicală, este reținută abuziv, la fel ca și fratele ei, Mihai, în centre psihiatrice pentru adolescenți din sistemul de protecția copilului din Finlanda. Cu două ore în urmă, copila a reușit să facă o postare pe Facebook, în care scria:

„Ajutați-ne pe mine și pe fratele meu Mihail Jalaskoski să ajungem înapoi acasă pentru că nu mai rezistăm! Asta a durat deja prea mult! Suntem izolați complet și nu o putem vedea pe mama Ce gândesc cei de la socialul din Finlanda? De ce nu ascultă copiii? Ceea ce fac ei e greșit! Uitați-va ce fericiți suntem împreună cu mama!”

(articolul continuă mai jos)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu câteva ore înainte de această postare, mama ei, Camelia Smicală, distribuise pe rețeaua de socializare un link în care televiziunea publică finlandeză prezenta concluziile Avocatului Poporului din această țară referitoare la abuzurile din sistemul finlandez de protecția copilului:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button