Marxism cultural

Manualul Aramis: „Copiilor la naștere și bolnavilor psihici (sic!) nu li se poate acorda atributul de persoană”

Platforma EduPedu.ro anunță că un manual de Psihologie pentru clasa a X-a coordonat de profesorul Mielu Zlate și aprobat de Ministerul Educației Naționale consideră că statutul de persoană nu se poate aplica tuturor ființelor umane:

Noțiunea de persoană este aplicabilă doar omului, dar nu în general, ci doar celui normal dezvoltat din punct de vedere psihic (copiilor la naștere și bolnavilor psihici (sic!) nu li se poate acorda atributul de persoană). 

Manual de Psihologie de Mielu Zlate – coordonator, Tinca Crețu, Nicolae Mitrofan, Mihai Aniței (cu numele Ministerului Educației Naționale pe copertă)
OBS.: („bolnav psihic” – bolnavi psihic”, nu „psihici”, cum este scris)

Iată că, după ce copiii nenăscuți au fost privați de dreptul la viață în virtutea ideii arbitrare că nu ar fi persoane depline, acum urmează ca și bebelușii să piardă acest statut.

Consecințele ideilor noastre sunt extrem de periculoase la nivel social și concret. În virtutea acestei idei, în lumea academică occidentală se discută deja despre un așa-zis „avort post-natal”, de fapt infanticid după naștere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Peter Singer: Cum se poate transforma uciderea unui copil în mai multă fericire și de ce să experimentăm pe bebeluși orfani mai degrabă decât pe animale

Tendință îngrijorătoare: studenții americani încep să susțină „avortul postnatal”

Filosoful Julian Savulescu, doctor honoris causa, sau anularea libertății în numele binelui comun

Viață nedemnă de viață: programul de eutanasie introdus de naziști


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button